221 entry daha
  • (bkz: #68388876)
    bazı sallamasyon sanata bağlamalarla açıklanmış nedenler. benim de ekleyeceklerim var o halde:

    -öncelikle "mağara yazısı" diye bi şey yok. yazının icadı için 30bin yıl sonra mezopotamya'daki yerleşik düzen gerekiyor.

    -neandertallerin sanat yapamayan, kaba ve ruhsuz çomarlar olmaları nedeniyle yok oldukları bi dünya yok. homo sapiens de sanatçı olduğu için tam bi survivor değil. mağarasını güzelleştirdiği, kayaların arasına saksıda çiçek koyduğu, kapısının önünü süpürdüğü için değil, bulunduğu ortama en iyi şekilde ayak uyduracak zekada olduğu için homo sapiens yok olmadı.

    -gotik mimari, san marco bazilikası'nda keşfedilmiş bir stil değil. san marco ağırlıklı olarak bizans mimarisini yansıtıp sonraki eklemelerle gotik unsurları da barındırdığı için özel zaten. kombinlemişler adamlar. bugünkü san marco 11. yy.da yapılıyor malum, gotikse 12. yy.da fransa'da ilk örneğini veriyor. git bi bak bakalım notre dame'da mozaik var mıymış?

    -rönesans, san marco bazilikası'nı gören avrupa'da krallar ve rahiplerce girişilen inşaat ve bayındırlık faaliyetleriyle pırtlayan bi dönem değil. floransa'nın ferah ortamında gelişen hümanizmle temelleri atılıyor.

    -rönesans'ın tekrar dönüp greco-roman geleneğe bağlamasıyla anlıyoruz ki eskiler öyle çok da çirkin değilmiş di mi? yunan çirkin, helen eh işte, roma fena değil, orta çağ güzel, rönesans aşmış güzel diye bi olay yok. kimse de çıkıp pompei mozaikleri san marco mozaiklerinden çirkindir, takvimler ilerledikçe sanat güzelleşir diyemez. sanatın güzel mi çirkin mi olduğuna kendi başına karar veremez.

    sanat dışında modada da engin görüşlerini bizimle paylaşma lütfunda bulunmuş. skinny jean"s"lerlerler çirkin değildir. vücut tipi uygun olmayana yakışmaz. yakışan giysin, sana ne ablacım? yakışmayan da giysin. sana noluyor? moda bekçisi mi oldun?
514 entry daha
hesabın var mı? giriş yap