13 entry daha
  • öncelikle problemin kök nedenine inmeye çalışın. yani öksürüğün neden olduğu etmenlerin üzerine gidin. bunu da tabi tek başınıza yapmayın, iyi bir göğüs hastalıkları uzmanına muayene olun. akciğer röntgeni, solunum fonksiyonu testi, kan analizi gibi tetkikleri yaptırın. ama muayeneyi asla ertelemeyin, bu kuru öksürüğü ihmal etmeyin.

    kuru öksürüğün nedeni pek çok problem olabilir. ilk akla gelenleri listeleyecek olursak; reflü, astım-alerjik rinit, aşırı sigara tüketimi, bronşit, koah, sinüzit, kanser. herkesin az çok aşina olduğu üzere bu bahsettiğim tüm rahatsızlıklar hastanın yaşam kalitesini düşürecek nitelikte ciddi sağlık problemleridir, iyi bir uzman dr elinde takip ve tedavi gerektirir.

    semptomatik tedavi anlamında ise kuru öksürüğü kısmen baskılama amaçlı bol bol ılık sıvılar, özellikle bitki çayları, keçiboynuzu pekmezi yada zencefil-karabiber-bal karışımı tüketin. kendinizi soğuktan, terli ıslak kıyafetlerle dolaşmaktan, aktif olmasa bile pasif sigara içiciliğinden, tozlu-akarlı ortamlardan mümkün mertebe koruyun.
358 entry daha
hesabın var mı? giriş yap