9 entry daha
  • bunun sebebi katılımın az olmasından kaynaklıdır. prosedür gereği griffon doğumundan itibaren sahipleri tarafından uzun vadeli koşulara kayıt için parası yatırılmıştır. ancak at sahiplerinin bu attan ciddi bir beklentisi olmuş ki gazi koşusu kaydi ücretleri oldukça yüksektir. atın sahipleri de bu beklentiyle gidiyor atlarını koşuyor. ancak at bekledikleri gibi başarılı olamıyor. bazı atlar sonradan gelişim gösterir. yani bir atın 2 ve 3 yaşında doğru düzgün performansı olmaz iken 4 yaşından sonra canavar kesilebilir. bunun tamamen sebebi pedigrisi ile ilgili. türkiye'de genelde erken gelişme gösteren taylar talep edildiği için geç gelişen taylar revaçta olmuyor. neyse gelelim konuya. gazi koşusu için 24 at sınırlaması mevcuttur. yani 24 attan fazla kayıt olur ise deklare için önce handikap puanına bakılır. handikap puanı düşük olan at yarıştan çıkartılır. oldu da 24 ve 25. sıradaki atın handikap puanları aynı. bu durumda tjk noter huzurunda çekiliş ile hangi atın katılacağını karara bağlar.

    bunun dışında bu koşu ata'mızın anısına düzenlendiği için at sahipleri için özellikle cumhuriyet'i seven ve benimseyen kişiler için özel anlam ifade eder. yani kazanıp kazanmamaktan ziyade katılmaktan çok önemlidir. nitekim griffon'un sahipleri gibi, naçal'ın, depository'inin de sahipleri bu koşuya aynı mantıkla katılmışlardır.

    örnek vermek gerekir ise şampiyon johny guitar 1993 yılı gazi koşusuna 99 ganyan yani en kötü atlardan biri olarak katılmıştır. o zaman ki handikap puanı griffon 'dan farklı değildi. işte o geç gelişen johny guitar gazi koşusundan 20 tane grup ve kısa vade koşu kazanıp efsaneler arasına yerleşmiştir. belki yeni johny guitar griffon'da olabilir. küçümsemeyelim lütfen. geç gelişen bir tay olabilir.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap