• ön-önedit: venüsmüş. sönmesi derken tam olarak bu videodaki gibi. tabi en sönük halinde göremiyordum hiçbirşey. yanıp sönmesinin zamanla değişmesi de ufka yakınlığıyla alakalıymış. ufka yakın olduğu zaman yapabiliyormuş öyle şeyler, ışığın atmosferdeki kırılmasıyla alakalı. zigzag da muhtemelen tripoda falan çarptım fark etmedim. yalnız venüs yaz aylarında bu kadar parlak görünüyorsa, en parlak olduğu sonbaharda nasıl olacak merak ettim şimdi. böyle bir fenomeni nasıl oldu da şimdiye kadar duymadım hayret ediyorum.

    ön edit: vega ve sirius değil, bir yıldız gibi renk değiştirmiyor, hep bembeyaz. ve arada bir yanıp sönüyor, aşağıda periyodik dedim ama düzensiz gibi duruyor, farklı saatlerde farklı görünüyor sanırım. ayrıca yeni fotoğraflar eklendi, zigzag olayı çok enteresan geldi bana.

    birkaç gündür kafamı kurcalayan enteresan yıldız. 70 derece doğuda şimdi* buraya* göre. belirli bir periyotta yanıp sönüyor. ve daha ilginç kısmı ise gökyüzündeki diğer bütün yıldızlardan daha parlak.

    mobil olduğum için fotoğrafı ancak drive'a yükleyebildim. diğer yıldızları da kullanarak yerini çıkarabilirsiniz eğer yıldızları görebiliyorsanız.

    fotoğraf , sağ aşağıdaki hunhar parlak ışık.

    fotoğraf uzun pozlama olduğu için normaldekinden daha parlak görünüyor. ışığın en net göründüğü fotoğraf olduğu için bu odağı bozuk fotoyu seçtim, şu an bulut arkasında diğer yıldızlar, telephoto çekim yapacağım sadece o yıldıza ama birşey görebileceğimi hiç sanmıyorum. fotoğraf makinem tarihi eser olduğu için video çekemiyorum.

    bilen yeşillendirsin, çok merak ettim ne olduğunu. internette de bulamadım.

    sabah görünüşü

    zoomlu hali normalde çıplak gözle göremediğim yancıları da silik de olsa görünüyor bu fotoğrafta.

    ve işin en ilginç kısmı, zigzag çizdiği fotoğraf. diğer yıldızların ne kadar düzgün kaydıklarına bakın, bir de bizimkine bakın. 30 saniyelik pozlamada bu sonucu alabildim. kumandam yanımda olmadıgı için bulb çekemedim ne yazık ki. çok enteresan ve açıkcası tüylerimi diken diken etti bu son fotoğraf. nasıl olabilir böyle bir şey?

    makinanın titremiş olduğunu zannetmiyorum çünkü tripod ve geri sayım kullanıyorum. ne yazık ki bugün şehre dönüyorum, oradaki görüntü kirliliğinden çekim yapılamıyor güzel. sabah oldu zaten, daha fazla fotoğrafını çekemeyeceğim, ama bir bulb yapmak buna şart, öyle görünüyor. şöyle birkaç dakika pozlayabilseydim daha iyi anlardık.

    belki venüs olabilir, o yönde birtek mantıklı o var. ama bu mevsimde venüsün o kadar parlak görünmemesi gerek. hatta hiçbir yıldızın o kadar parlak görünmemesi gerek, hayatımda ilk defa bu yaz gördüm, geçen senelerde yoktu orada böyle birşey. skymap uygulamasına göre venüsten daha yüksekteydi. venüsün neredeyse ufukta olduğu ve ufku göremediğim bir konumdayken de görülebiliyordu. ve tabi venüsün böyle yanıp sönebileceğini de sanmıyorum.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap