4 entry daha
  • toplanın beyler, 7-8 senelik ar-ge sonrasında bulduğum yer.
    kendilerini eşim sayesinde keşfettim. sürekli "hadi deneyelim" diye diye bugüne geldik.
    verdiğim bal sipariş ardından bir kaç şey yazmak istiyorum.

    sabah kargoya bal siparişim teslim edilmiş. bir bal tutkunu olarak aklım hep baldaydı. yaklaşık 7-8 senedir gerçek bal arıyorum. karadeniz bölgesinden bile getirdim ama hiç birisi tam istediğim gibi değildi. en büyük organik mağazalardan tutunda, en butik olanına kadar denedim. en prestijli avm içerisinde yer alan dükkanları da denedim. kısacası denemediğim yer kalmadı, bir ara "tamam bu sanki bal aromasına daha yakın" diyebileceğim bir yer olsa bile sonuç hep hüsran diyebilirim.

    hemen kargoya geçtim ve aldım, ofise gelip paketi açtım. öyle bir paketlenmiş ki akması ve hasar alması imkansız diyebilirim.
    bal ilk kokusunda çocukluğuma götürdü. o bal aromasını bilirsiniz. kokusu bile "ben doğalım" demeye yetiyor.
    kendimce bir kaç metod biliyorum. bunları yapmak istedim.

    1- bal kesilme yapmıyor. oldukça zorlama yapmama rağmen en küçük kesilme yapmadı.
    2- yanmıyor. gerçek olmayan ballar küçük bir ateşte içerisinde barındırdığı glikoz sebebiyle alev alır.
    3- baldan tırnağınıza ince bir kalınlıkta sürün ve sonrasında tırnağınızı keçeli kalemle boyamaya çalışın. eğer boyanıyorsa o bal gerçektir.

    bildiğim 3 uygulamadan da başarılı şekilde çıkmayı başaran bal oldu. balın rengi çok hoş, üstünde çok sayıda renk barındırıyor. endüstriyel ballar gibi tek kalıp renge sahip değil. en çok 3 yaşında kızım için seviniyorum. alerji rahatsızlığı olduğu için yalnızca çiçek balı tüketmesi gerekiyor. nihayet endüstriyel dışında adam gibi bal yiyebilecek!
    leyla bakkal benim için bulunması en zor olan gıdanın hakkını başarıyla vermiş olup bundan sonrasında daha yakından takip edeceğimi belirtmek isterim.

    bal foto 1
    bal foto 2

    leyla bakkal facebook
    leyla bakkal instagram

    edit: imla.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap