• gitgide zararlı boyutlara varmaya başlayan çılgınlıktır. bütün firmalar birbirleriyle adeta bir ikram yarışına girmiş durumdadırlar. bu yarış yolcuların da sağlıksız zihniyetlere girmesine yol açmıştır. artık yolcular, otobüs firması tercihlerini yapmak üzere gerçekleştirdikleri kıyaslamalarda ikramı birinci plana almaktadır. bu çok yanlıştır.

    bir şehirlerarası otobüsün öncelikli görevi, bir yerden bir yere yolcuyu "güvenli", "konforlu" ve "huzurlu" bir şekilde götürmektir, yol boyu besleyip semirtmek değil. bu bağlamda, bir otobüs firması için otobüslerin bakımı, şoförlerin eğitimi ve denetimi, muavinlerin eğitimi ve denetimi en önemli unsurlardır ve bu konuda masraftan kaçınılmaması gerekir. ancak, yolcular bunlardan bile daha çok ikrama önem verdikleri için, firmalar rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ikram işine yüklenmektedirler. bu da firmalara ek maliyetler getirmektedir. ek maliyetler, bir yerlerden tasarruf etmeyi gerektirir, zira yolcuya ikram yapılırken, yolcunun "oha ulan ikram malzemesini marketten kendim satın alsam daha iyiydi" diye düşünmeye sevkedilmemesi gerekir, yani ikram bir fiyat kabarmasına yol açmamalıdır.

    tasarruf nereden edilecektir? yakıttan, otogar parasından, köprü parasından, otoyol parasından tasarruf edilmeyeceği ortadadır, bunlar sabit giderlerdir. daha ucuz otobüsler almak kesinlikle çözüm değildir, çünkü yolcuların ikram kadar çılgınca takıldıkları bir başka konu da otobüs tipidir. sen tut safir marka otobüs al, bak bakalım kaç kişi biniyor otobüsüne?

    geriye ne kalmıştır? eğitim, denetim, bakım gibi ilk bakışta yolcu tarafından görülemeyecek şeyler...ikram takıntısı böyle yerlere gidebilir. bunun için yapılması gereken ilk şey yolcuların bilinçlenmesidir. ikramlarıyla övünen firmalara bütün yolcular "zittirtme çayını kolanı kekini bisküvini, sen bana can güvenliğimden haber ver" tepkisi verirse, harcamalar asıl gitmesi gereken yerlere gitmiş olur. ne de olsa insan canı her şeyin üzerindedir.

    ikrama önem verme konusundaki tek istisnam, ankara - istanbul hattında varan, ulusoy ve bosstarafından yapılan molasız servisler. ben genelde otobüsten avrupa yakasında indiğim için benim için 6 saati buluyor bu yolculuk. 6 saati aç geçirmek de zor, o yüzden iyi bir yemek ikramı önem kazanıyor.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap