4 entry daha
  • kiralamanın avantajını anlatırken eur kurunu 4,10 alan,
    aynı aracı tl kiralamak istersen kuru 5,17 alan site.

    kiralamanın avantajını anlatırken tüm tutar üzerinden kredi hesaplayan, ama gerçek dünyada aracın faizinin araç bedelinin en fazla %60'ı üzerinden alındığını söylemeyen site.

    kış lastiği masrafını 2,500 tl alan site. hayatımda daha 4 lastiğe 1,000 tl vermişliğim yoktur.

    aracın 3 yıl sonraki ikinci el değerini bugünkü değerinin %77'si olarak hesaplayan site. tl üzerinden. 3 yıl önce sıfırı 100 bin lira olan aracı, 3 yaşında 77 bin liraya satan hemen beni bulsun. alayım.

    adamların hesabını onların kurlarına göre yaparsak, kiralama araç değerine neredeyse eşit. o zaman neden kiralayayım, satın alırım.

    araç kredisi kullanacaksam, cebimde aracın parasının bir kısmı olmak zorunda. faiz farkını düşersek, 100 bin tl'lik araçta 12,000 tl daha az faiz var. o zaman neden kiralayayım, satın alırım.

    yılda 10 bin kilometre olunca en avantajlı (!) fiyatı veriyorlar. yoksa fiyatlar daha da yükseliyor. o zaman neden kiralayayım, satın alırım.

    birşeyin kiralık olanının avantajlı olması için, satın alma fiyatının çok çok yüksek olması gerekir. 1000 lira kira bedeli olan bir evin fiyatı 300 bin tl ise, 300 ay, yani 25 yılda ancak evin değeri ediyorsa, o evi almanın mantığı nedir?

    araçlarda da benzer durum geçerli. bir araca vereceğin kira rakamı ile, o aracı 10 yılda alamıyorsan, kirala. yoksa al gitsin.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap