4 entry daha
  • tarihe geçecek bir sezon olacağını düşünüyorum. söylentileri, skandalları, maç içi olayları, saha dışı olayları, verilen verilmeyen cezaları ile onlarca yıl sonra refere edilecek pis kokular burnumda bu sene. evet türk futbolu hiçbir zaman temiz değildi ama bu sezon daha başlamadan göz göre göre skandallara zemin hazırlandı diye düşünüyorum.

    ligin başlamasına bir hafta var ve şu an görünen tabloda başakşehir ile beşiktaş diğer 16 takımın bir gömlek üzerinde. bu ikisinden birinin şampiyon olmaması sürpriz (!) olur. fener ve gs şampiyon olduğu dönemlerde beşiktaş'ın kötü olması anılmazken, beşiktaş'ın şampiyon olduğu senelerde "biz kötü olduğumuz için şampiyon oldunuz" bahanesi gibi de değil bu. kötülük değil zayıflık. ligdeki 16 takım sezon öncesinde beşiktaş ve başakşehir'e göre bariz zayıflar.

    ancaaaaak, işin ucunda çok kritik şeyler var. aklıma gelenleri sayayım;

    galatasaray resmen son kurşununu atıyor. savrulan para, savcılar ve maliye tarafından incelenmeli diye düşünüyorum. olay sadece rivayı sattık para geldi meselesi değil ama oradan, gizli veya açık, çok fazla nemalanan oldu gibi görünüyor. bunun bir karşılığı olabilmesi için galatasaray bu sene çok net şampiyon olmak zorunda. olamazsa değil bir iki yıl, on yılda bile toparlanamaz gibi görünüyor. şampiyon olsa da gelecek yıllar zor geçecek tabi ama olamazsa direkt çöküşe gidilecek gibi. ya herro ya merro durumu var. sezon içinde bir çok takım için lehte ya da aleyhte kararlar göreceğiz ama galatasaray'ın efsanevi (!) geri dönüşlerinin olduğu, 2-0 geride kapattığı ilk yarılarda çok ilginç kararların da desteğiyle 3-2 kazandığı maçlar yaşanacak diye düşünüyorum. hele bir de terim gibi anadolu kabadayası tipli biri gelirse sahada hakemin üzerine yürümeler vb. gibi atraksiyonları da göreceğizdir. üzerine bir de bunları yapanlara ceza gelmeyecektir. bu filmin bir benzerini son şampiyon olunan senede de görmüştük. çok büyük bir nema döndü galatasaray üzerinden bu sene ve bunun karşılığı bir şekilde verilmeye çalışılacaktır benim görüşüme göre.

    fenerbahçe için de net şampiyonluk gerekiyor. durumu galatasaray gibi çocuk oyuncağına dönmese de ali baba'nın çiftliği modunda yönetildiğinden ve aziz yıldırım şampiyon olamazsa gideceğinden çok kritik bir sezon geçirecekler. haydi fener'in ali koç'u var toparlar falan ama galatasaray'da gelecek karanlık görünüyor. bu sebeple, fener ve galatasaray'ın maç yaptığı takımların iki üç hafta önceki maçlarındaki kartlar, cezalar çok iyi irdelenmeli. x spor'un çok önemli oyuncusunun her nedense tam da fb ya da gs maçında cezalı duruma düşme durumunun istatistiği yüksek olacaktır diye öngörüyorum. bir de bunun tersi var. beş maç ceza alması gerekenlerin bir maç ceza aldığı durumları da yaşayacağızdır. fenerbahçe, aziz yıldırım => ali koç transformasyonunun başlangıç senesini bu sene yaşayacak ve ciddi doğum sıkıntıları çekecektir.

    beşiktaş, son iki senenin şampiyonu, güzel ve göze hoş gelen futbol oynayan takımı olarak kilit yerlere önemli transflerler ile sezona giriyor. belki sezonun başında sürpriz puan kayıpları yaşayacak olsa da saha içinde tek rakibi başakşehirdir uzun vadede. beşiktaş'ın asıl rakipleri saha dışında olacak. her hafta yönetici açıklamaları duyacağızdır bu sene. işin içinde milyar dolarlık bir pazar ve bundan nemalanan onlarca asalak var. beşiktaş 2004 senesinde başına gelenleri bir daha yaşamamak zorunda o yüzden sakin, istikararlı destekleyici tutumunu sürdürmeli. kendi içinde tartışma, kavga için çok provokasyon olacaktır diye düşünüyorum beşiktaş'a karşı. beşiktaş da önemli paralar harcamış olsa da şampiyonlar ligine halihazırda katılıyor olması ve tekrar katılmaya en yakın takım olması elini rahatlatıyor.

    beşiktaş için bu sene sezon sonuna kadar destek oldukça önemli olacaktır. uzun vadede başakşehir ile birlikte hala şampiyonluğun en büyük adayı. bu 10. haftada da böyledir 17. haftada da. aklıma fenerbahçenin geçmiş yılları geliyor. çok değil bir kaç sene önce fenerbahçe ile müzmin ikinci diye dalga geçiliyordu ama her sene ya 1 ya 2 olması çok kritik bir özgüven aşılar takıma ve taraftara. mesela bir bakardık fenerbahçe 8 hafta geçmiş 7. sırada ama sezon sonunda ikinci ya da birinci. beşiktaş'ın bu sene öyle bir durumu olacak gibi geliyor. atıyorum altıncı haftada 8. durumda falan olabilir ama uzun vadede hala tek rakibi başakşehir. o yüzden o kritik altıncı yedinci haftada orta sıralarda bulunan halinden dolayı iç kavgaya, kargaşaya sürüklenmeden kendinden emin gitmeli. 30. haftada yine birinci ya da rüzgarı arkasına almış şekilde ikinci sırada olacaktır.

    başakşehir, yukarıda da bahsettiğim gibi sezon başının en hazır takımı ve elemelerde brugge'ü resmen ezdiler özellikle içerideki maçta. onlar için bu sene o sene olabilir. bana göre uzun vadede ilk üçte olması garanti bu baskısız ortam ve güzel futbollarıyla. arkasındaki (!) futbol dışı destekleri de düşünürsek onlar lehine de hem cezalarda hem maç içerisinde ilginç kararlar bekliyorum açıkçası.

    trabzonspor'n 50. yılı çok şanssız ve kritik bir sezona denk geldi. güzel futbol ve mücadeleci bir ruh ile beşiktaş ve başakşehir'i zorlayacaklarını düşünüyorum ama başları hakem hataları ile çok yanacak bana kalırsa.

    diğer takımlar fasa fisodur şu anki perspektifte.

    netice: bana kalırsa normal şartlar altında beşiktaş ya da başakşehir'den başka bir takımın şampiyon olması namümkündür ama şartlar çok da normal değil görünüyor sezon başında. epey su kaldıracaktır bu sezon imho
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap