• fetöcülerin yargıdan toplanması sonucunda oluşan yeni durum. dindar olarak adlandırılan savcı-yargıçların büyük çoğunluğu fetö üyesiydi ve yakalanabilenler görevlerinden alındı. dolayısıyla yargıda perinçekçi, ya da seküler kemalist, solcu, alevi gibi muhalif kesimler çoğunluğu elde etti. son kertede bu iktidara oy vermeyenlerin yargıdaki oranı %90'larda.

    bugün fetö konusunda iktidarla ortak paydada buluşulduğu için sanki iktidarın kontrolündeymiş gibi görünen yargı hiç de iktidarın kontrolünde sayılmaz şu durumda. zaten namaz kılıyor ya da dindar diye fetöcülükten tutuklananların bile olduğu bir yargının iktidarın kontrolü altında olduğuna beni kimse inandıramaz.

    bu yüzden de muhaliflerin "yargı akp'nin elinde" söylemleri komik ve tutarsız kaçıyor. yargı gerçekten akp'nin elinde olsaydı ve bahsettiğiniz kadar da diktatör olsalardı şu anda böyle aptalca bile olsa muhalefet yapamıyor olurdun.

    yalan söylemekten, aptallıktan, adam akıllı muhalefet etmeyi berecemiyorsunuz, gerizekalı sürüsü.

    edit: birileri mağdur olduğumu söylemiş, ben muhalifim, mağdur olacak bir durumum yok. sadece sizin aptalca muhalefetinizden sıkıldım. etkili muhalefet yapamadığınız gibi yapacak adamlara da gerizekalıca argümanlarınızla engel oluyorsunuz. siz yalan söylediğinizde tüm muhalefetin üzerine yapışıp kalıyor.

    akp'lilerin yargıda kadrolaşacak yeterli hukukçuları yok, eskiden bu açığı cemaat üyeleri kapatıyordu, şimdi dımdızlak kaldılar, bu yüzden de fetö ile hiç temas etmemiş muhalifleri almaya çalışıyorlar kadrolara. şu liyakat türküsünü de bırakın, liyakat sadece puanla olan bir şey değil, puanla olsaydı fetöcüler soruları çalmadıkları dönemde bile yüksek puanlar çekiyorlardı. liyakat değil, bağımsızlık ve tarafsızlık önemlidir, bir adam çok liyakatli bilgili yetkin bir savcı/hakim olabilir, ama tarafsız ve bağımsız değilse çöp.

    bu entry'de de durumdan bahsedilmiş: (bkz: #70022657)

    sen şimdi yargı iktidarın elinde deyince ne oluyor, yalancı oluyorsun. sen yalancı olunca sözünün kıymeti oluyor mu? olmuyor.

    peki bu en çok kime yarıyor? güya muhalif olduğun akp'ye. beyinsiz.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap