76 entry daha
  • işte günümün efsanesi, aslinda biraz "bilgisayardan anlamaya calisan bilgisayarci yalani" olacak..

    yaziciogluna girilir, eldeki p3 866 işlemciyi satabilecegimiz yer aranmaktadır. akabinde bir dükkana girilir adamla fiyatta anlasılır:

    satici(s) : abi o zaman 33$ veririm.
    biz(b) : tamam abi. sen dene bi.
    s : tamam. şşt alo gel şunu tak bakayim bi. hah tamam tak dur fanı takma da tut elinle sıkıca.
    diger : tamam agabey tutuyom bak senın işlemciyi de şuraya koydum.
    s : tamam. bakın cocuklar bu da benım işlemci 550 mhz p3. saglamdır baya..
    diger : abi tamam aç bilgisayari taktım elektrigi.

    adam bilgisayari acar, bilgisayar acilmaz..

    s: hmm. abi calismiyor işte bu hıh.. dur bakayım campır, mampır.. (burada ayak yapar biraz güyya orada jumper ayari yapmaya calısır vazgeçer falan..)
    b: vay anasını ya bozukmuymuş ya ..
    s: bak durun benim 550yi takalım. hah ahmet tak şunu fanı da tak. tamam açayım mı . hah açtım. bakın acıldı işte.

    bu arada benim dikkatli gözler post sirasinda ekranda gördügüm "pentium iii 733 mhz" ibaresine takılır ve gayet saf ve dürüstçe "abi seninki 733müş, 550 degil ki heh." laflari agzimdan dökülür.. ve işte :

    s: ne demek istiyosun lan. ne alakasi var yani simdi senin cpuyla bilgisayarin acilmamasiyla benim 550nin.? gereksiz şeyler soruyorsun, burda alışveriş yapıcaz ekmegimizi kazanıcaz sen ne diyosun orda. neyi kanıtlıyosun yani cok mu biliyosun bana ne iddia ediyosun yok 550miş 733müş diye?

    ben : abi dur sakin orda onu görünce birden şaşırdım söyledim, bilgisayar mühendisliginde okuyorum, merakım var sordum ne var bunda niye bu kadar sinir yaptın anlamadım allallah deli midir nedir hadi olm gidelim..
    arkadas: tamam. senle alısveris yapılmaz abi..
    satici : ne ? anlayamadim.? ne alakasi var , adamın sordugu soruya bak, konudan alakasiz allalalh ya hay allahım ya. bilgisayar mühendisiymiş bi de. sen şımdı orda neden 733 yazdıgını anlamadın mı? ha anlamadın mı? bilmiyo musun yani bunu? bilmiyo musun? 133mhzde çalışıyor işte işlemci. anlamıyo musun bunu?

    ben : yoo abi ne bileyim ben senın overclock yaptıgını allallah. bu işte söyleyecegin. "abi overclock yaptım fsbyi arttırdım ondan 733 yaziyo " diceksin. ben de eyvallah dicem gidicez. konuşuyosun lak lak.

    biz bu tepkiye anlam veremeyeduralim, bendeniz minibüste beyin fırtınası yaparken adamın fevri tepkisinin anlamını çözerek rahata erdim. it herif önce abi tamam 33$a aliriz dedi sonra vazgeçti yemedi götü almaya elinde kalacak işlemci. 133e de ayarlamış fsbyi, taktı çalışmadı tabi çalışmak zorunda mı. ben ne bileyim p3 866nin hangi jenerasyonu bu kaç fsb ister kaç çarpan lazım nedir adam orda haldır huldur taktı o anki ayarlarla açılmadı bilgisayar sonra ben de sorunca tesadüfen anladım zannetti.. ah çakal ah...
210 entry daha
hesabın var mı? giriş yap