301 entry daha
  • akademik dünyanın en büyük kanserlerindendir. bilime düşmandırlar. daha 1-2 gün önce neden çok aşağılık bir sistem olduğunu yazmıştım.
    (bkz: bilim savaşları)

    bu düşüncedekiler gerçekleri kabul etmezler ve verileri yalan olarak görürler. mesela oecd gibi bir kurumdan veri alıp kullanır ve postmodern düşüncenin savunduklarını eleştirirseniz, oecd kapitalist bir yapı, onun verilerine güven olmaz derler. kendi argümanları ise gerçekliğe değil, kafalarında kurdukları saçma düşüncelere dayanır. mesela darwin'in doğal seleksiyonunu öjenik olarak görüyorlar. bunu duyduktan sonra tartışmayı kesmiştim mesela.

    yukarıda bahsedildiği gibi hem büyük kurumlara baskı yapıyorlar ancak en kötüsü akademinin içinde kanser gibi yayılıyorlar. hastalıklı düşüncelerini yeni öğrencilere aşılayıp, kendileri gibi düşünmeyen ve bilimsel yolda ilerlemek isteyenleri dışlıyorlar. işin en kötü yanı ise her konuda sanki o konunun uzmanıymış gibi konuşmaları. mesela nobel ödüllü bir bilimadamını, nobel aldığı konuda eleştirecek öğrencilere sahip.

    avrupa uygarlığı çok acılı süreçlerden geçti. önce kilise denen zorba kurumun baskısından kurtuldu. sonrasında benim her dediğim doğrudur, buna uymayanları asarım diyen kralların baskısından kurtuldu. sonrasında faşizm ve komünizm gibi tehlikeler atlatıldı ama şimdi hepsinden daha tehlikeli bir durumla karşı karşıya. özgürlüğe, bilime ve mantığa karşı yürütülen bir hareket gayet ivmeli bir şekilde ilerliyor. henüz doğal bilimlere bulaşmamış olmaları çok büyük şansımız ama sosyal bilimler alanında ve özellikle felsefe alanında kanseri yaymış durumdalar.
356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap