3678 entry daha
  • takımda topu basit, tafrasız, kısa ve dikine paslarla oynayan kimse yok. yapılan 10 hücumdan 3'ü caner'in, 3'ü quaresma'nın ortalarıyla, 2'si talisca'nın kendisine şut pozisyonu yaratma çabasıyla sona eriyor; kalan 2 hücum da pozisyon olacaksa zaten cenk değerlendiremiyor.

    muhtemelen bu sezon, son 3 senedir rakip ceza sahasına kısa paslarla girmeye en az teşebbüs ettiğimiz, ceza sahasında en az pas yaptığımız maçları oynuyoruz. bulduğumuz goller ancak o topların 8/10'unu kullanan isimlerin orta veya şutlarından geliyor. oğuzhan'la, oğuzhan'ın bildiği oyunu oynayacak, ver-kaça girecek, al ver yapacak, ileri topu birlikte taşıyabileceği bir kimse yok. hücumlarımızın 8/10'u rakip kaleye 40 metre mesafedeyken sona eriyor aslında.

    geçen sene caner'in sakatlanması nimetti, hiçbiriniz buna uyanamadınız. caner sakatlanınca sol kanattaki her topu 40-50 metre mesafeden ortalamaya çalışan kimse kalmayınca takım iki sene önceki oyununa kör topal devam edebildi. şimdi iki kanatta iki early-crosser ile oynuyoruz. kanatlar çizgiye o kadar yapışmış ki orta sahada baskı yapıp top kazanamıyoruz. ama bizim taraftarda bu oyunu oynayan oyunculara ve bu oyun sistemini değiştirmek için bir adım atmayan hocaya herhangi bir eleştiri yok, tek eleştirilen oğuzhan. onun sebebi de bütün yaz "oğuzhan şukadarmilyonyüro len amq" diye kafa siken gerizekalı renklilerin bizim taraftarı koyun gibi gütmesi. zira ozan tufan'ın alındığı milli takıma bu çocuğun alınmamasını mazur görebilen beşiktaşlıların yaşadığı akıl tutulmasının başka bir açıklaması yok.

    bakın ben size çok basit açıklayayım. milli takım son 10 senedir bir takım değil. oğuzhan bir takım oyuncusu. bu sebeple milli takımda üst düzey bir performans gösteremedi. oğuzhan'ın yanına koy sosa'yı, olcay'ı, onunla birlikte oyunu tafrasız, basit ve akıllı oynayacak oyuncuyu oğuzhan tüm takımı yönetsin. ama herkesin kendi halinde olduğu, her topu ayağına alanın, kendi meziyetlerine göre topu kullandığı bir takımda oğuzhan oynayamaz. çünkü bireysel yetenekleri o kadar üst düzey bir oyuncu değil. bu bağlamda söylemeli ki, beşiktaş da -tıpkı milli takım gibi- takım olma özelliğini çok hızlı bir şekilde yitiriyor.

    hem diğer başlıklarda "takım neden pas yapamıyor" diye zırlayıp hem oğuzhan'ı eleştirmek olmaz. takım boyu iki taç çizgisine yapışmış kanatlarla 60 metre olmuşken, en önemli meziyeti kısa pas yapmak olan oyuncuların yapabileceği hiçbir şey yok. oğuzhan beşiktaş'ın bu orta-kafa-gol oyunundan çıkış biletidir. yapılması gereken şenol hocanın o 10 toptan 8'ini kullanan oyunculardan takım oyuncuları yaratmasıdır. değilse bu sene çok q7 orta açsın da birilerine çarpan top gol olsun diye bekleriz.

    ek: bu yazı oğuzhan'ın özellikle hücumdaki formsuzluğunun nedenini açıklamak için yazılmıştır. ancak takımın kötü oynamasında en öncül sorumluluk bu oyuna göz yuman (belki de bu oyunu teşvik eden) şenol güneş'te, sonrasında takımı bu kötü oyuna mahkum bırakan q7, caner, talisca ve babel'de, sonrasında yedek oyunculara ısrarla forma vermemesiyle bir kere daha şenol güneş'tedir. önce bunları konuşalım, sonra oğuzhan ikili mücadele kazanamamış, atiba hatayla gole sebep olmuş, pepe kritik top kaybetmiş bunlara gelir sıra.

    yukarıdaki eleştirileri yapmayan insanların oğuzhan'ı fütursuzca eleştirmesi apaçık bir linç kültürünün tezahürüdür. önemli bir oyuncumuzun haksızca linç edilmesini önlemek bir beşiktaşlının boynunun borcudur. takım şu an ideal bir oyun sergilemiyorsa bunun sebeplerini konuşalım elbette, fakat oğuzhan takımın iyi oynamamasında üçüncül, dördüncül etkendir.
3515 entry daha
hesabın var mı? giriş yap