8 entry daha
  • kadinin toplumda cinsiyet ayrimi yapilmadan, sadece bir birey olarak kabul gormesi icin caba sarfedenler tarafindan belirlenmi$ gun, yani bugun.

    insan olmanin gerektirdiklerinin ba$inda kar$ilikli saygi ve sevgi oldugu gercegi i$igindan hareketle kadin haklarinin da erkek haklarindan a$$agi kalir yonu olmadigini bunun halen daha farkinda olamami$ insanlara gosterebilmek, farkinda olup da sallamayan insanlara ise artik bunu kabullenmelerinin mecburiyetinden bahsetmek icin son derece guzel bir uygulama.

    modern toplumlarca benimsenmi$ bircok du$unce ve inani$a gore bir toplumdaki ilerilik seviyesini anlamadaki en basit ve gozlemlenmesi en kolay $ey o toplumun kadinlara ve kadin haklarina verdigi degerdir. dunyanin en ileri gitmi$ "muhasir medeniyet" seviyesindeki toplumlarinin, kadina ve kadin haklarina verdigi bu degeri butun dunya kadinlarinin birbirinin aynisi yaratili$ta oldugu du$unulerek ayni $ekilde hakettigi du$uncesi inkar edilemez bir gercek haline gelmi$tir.

    onlari "kadin" olarak nitelendirmek yerine once "insan" olarak nitelendirip, her insanin ayni deger ve imkanlara sahip olmasi gerektigi du$uncesini bugun daha iyi anlamaktayiz.
218 entry daha
hesabın var mı? giriş yap