7 entry daha
  • çok hızlı giden, bir bok anlamadan biten, bitince ee noldu şimdi gibi düşünceler içinde bırakan film. bu kısım filmin sonuyla ilgili bir spoiler değil yalnız filmin genel gidişatı ile ilgili... ilk iki filmini beğendiğim serinin genel anlamda korkutmaktan uzak olan, yavan bir hikayeyi anlattığı olmasa da olurmuş 4. filmi.

    4dx teknolojisiyle izleyebildiğimiz ilk türk filmi de siccin 4'müş sanırım. bu konuda bir bilgim yok lakin film böyle pazarlanıyor. ben de filmi bu 4dx olayı ile izledim. aslında filmi bu şekilde izlemek daha eğlenceliydi. yani evde götümü yayıp izleseydim belki daha çok sıkılabilirdim ama koltukların kamera hareketlerine göre hareket ediyor oluşu, verilen sis, koku, su efektleri falan güzeldi. tek tip koku vardı yalnız. koku almamızı gerektiren tüm sahnelerde aynı kokuyu almamız saçma oldu. ayrıca bütün bu sistem biraz fazla gürültülü çalıştığı için, gerilimin arttığı sahnelerde filme girmeyi zorlaştırdı, filmden alabileceğimiz keyfimiz yarım kalmış oldu belki de.

    yine de normal bir salonda izlemiş olsaydım da bu kötü bir film olduğu gerçeğini değiştirmezdi. en fazla müzik girdiği yerde boşu boşuna ciğerimize kadar titreşim yemezdik. öyle diyeyim yani...
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap