3 entry daha
  • dün evde antolojiyi elime almamla şak diye açtığım ilk sayfadan çıkan sir philip sidney'in sone serisi. büyük aşkı penelope' ye "stella" (latince yıldız) adıyla hitap eden şiirlerde kendisi de astrophel' dir ( yıldız aşığı).
    uzun sone serisi okuyanı kanser ve verem edebilecek kadar can sıkıcı bir aşk çeken astrophel' le ilgilidir. stella klasik olarak buna önce yüz vermez, gider zengin bir adamla evlenir, tek fiziksel yakınlaşmaları bir öpücüktür, bunun üzerine iyice rönesans ingiliz kezbanına bağlayan stella bizimkine laflar hazırlar, dümdüz eder. sonra kocasının ve kendisinin adına leke getirecek bir şey yaşamamak için bizim yıldızaşığını sonsuza dek paketler ve dehler.
    yalnız ben bunun sınavından aa aldıydım okulda, böyle yazsam acaba naapardı ingiliz hocamız bilemiyorum. platonik aşkla bağlantısı, ideal kadın sembolü, ruhaniye evrilen aşk teması vesaire "edebiyat parçalama" nın dibine vurmak gereken bir analiz aslında. çakal gibi yazdığıma bakmayın. şiddetle tavsiye ederim okumanızı.
hesabın var mı? giriş yap