3 entry daha
  • karayalçın'ın yaptığı ana metro hatları yani dikimevi-aşti ve kızılay-batıkent olmasaydı, ankara ciddi anlamda ayvayı yemişti.

    25 senelik melih bey döneminde yapılan metro hattı yok, hepsi yarıda kaldı ve hepsini toki bitirdi. 15 senelik akp döneminde yapılan metro hatları da keçiören ve dümdüz çayyolu hattı hariç hep bağlantı hatları aslında.

    ayıptır, yazıktır, günahtır. o kadar vergi ile ankara'da minimum 200 duraklı yer altı raylı sitem yapılırdı 15 sene de.

    türkiye'nin en kalabalık nüfuslu ilçesi keçiören'e 10 yıl gecikmeli metro yapıldı ancak hat, en kalabalık ve elit semt etlik-aşağı eğlence'yi kapsamıyor.

    etlik-aşağı eğlenceye orta doğu'nun en büyük şehir hastanesi yapıldı ve bitmek üzere, ancak ulaşım rezalet, akşam 23.00'dan sabah 07.00'a kadar tam 8 saat toplu taşıma yok.

    ego otobüsleri sefer sayıları yetersiz ve oturarak gitme ihtimal saatleri sabah 07.00 belki ve akşam 23.00 semtten merkeze gidiş otobüsleri.

    gündüzleri yaşlıların bedava otobüs gezisi keyifleri ayrı bir sorun. sırf bedava diye gölbaşı'ndan ulus'a ekmek almaya gelen insanlar var. mesafe minimum 30 km git gel 60 km, yazık günah değil mi?

    dolmuşçular ses çıkaracak diye keçiören-batıkent arası ego otobüsü yok. kırmızı ışık ihlali ve bilimum trafik kuralı ihlali rekoru kıran ''j'' plakalardan çoğunluk bıktı.

    sincan metrosunu batıkent'e bağlamak akıl işi değildi, batıkent metrosu kendi başına zor yeten bir hat olduğu halde, sincan'ı o hatta devam hattı olarak bağlamak göz boyamaktan başka bir şey değil. kızılay'dan veya ulus'dan sincan'a ayrı bir hat çekilemez miydi? çok rahat yapılırdı 15 senelik süreçte, eryaman'da bağlanırdı, böylelikle aynı güzergahta olduğu sanılan ama alakası olmayan batıkent-sincan hattı ayrı ve rahat olurdu.

    havaalanına toplu ulaşım yok, sadece belkoair isimli adam başı 12tl'ye adam taşıyan özel bir firma var.

    20 sene önce açılmış ankaray hattı aşti'ye kadar gidiyor ve günlük minimum 250.000 kişi taşıyor ancak, aşti'yi mamak çöplüğüne taşıyacaklar yakın zamanda ve oraya metro yapılmasının en yakın ihtimali 2035 yılı.

    resmi nüfusu 5.5 milyon gayri resmi nüfusu 7 milyonu aşan başkent ankara'ya hala inşaatı devam eden ankapark mı lazım, ankapark'ın kendisine harcanan paranın belki yarısına yapılacak olan toplu taşıma ve raylı sistem mi lazım tartışılır.

    bu çalışmalar zamanında yapılsa ankara'da ki trafik yoğunluğu şuan ki zamana göre en az %50 daha azdı. ancak halk bilinçli olarak araba almaya ve toplu taşıma kullanmamaya teşvik edildi.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap