154 entry daha
  • urla'nın merkezi değil, köyleri vs. dir onu meşhur yapan. izmir merkezine yakınlığı da ayrı puan kazandırır. urla merkezindeki yozlaşmanın aynısını seferihisar'da da görebilirsiniz.

    yozlaşma diyorum çünkü istanbul'da orda burda parayı kırmış bir mahlukat gelip 5-10 dönüm tarım arazisi satın alarak içine görgüsüzce malikaneler inşaa etmektedirler. tarlası karşılığında zengin olan köylü ise şehire göç edip hayatlarının hatasını yapmaktadırlar. (suyu olmayan kayalık tarla vasfındaki arazilerin dönüm fiyatı 100bin tl olmuş aq. çiftlik kurma hayali yaşayanlara tavsiye edilmez.)

    ufak bir anım da şu şekilde: urla'da organik tarım yapan bir çiftliğin sahibi ile tanışmaya gitmiştik. adamın yüzlerce dönüm tarlası varmış. kızının mesleği zeytinyağı tadımcılığıymış. çiftliğinde hiç bir masraftan sakınmamış. hatta özel atlar faytonları falan da varmış. yerleri özel taşlarla kaplatmış. sonra adam konuyu tarımda para yoka bağladı. içimden güldüm, bir yandan ağladım. çiftlik işini lüks harcama olarak gören dallamaların yerleştiği ilçe olmuş sonuç olarak. aynı durum seferihisar'da da mevcut. sonradan görme insanlar yüzünden 5-10 sene sonra heryer telle çevrili olacağı için hiç bir güzelliğinin tadını alamayacağız maalesef.

    gidenlere tek tavsiyem bağ yoluna gitmeleri yönünde olur.

    iyi gezmeler
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap