3 entry daha
  • iş ki bazı etkililerimiz eceabat tarafında arsa spekülasyonun karlı olduğuna kanaat getirirler, o zaman yapılacak köprüdür. elbette şu günkü projeksyonlara göre gerekisiz gözükmektedir. ancak 1974'teki istanbul trafiği ve bugünkü hali düşünüldüğünde yetkilerimizin harekete geçmesi için hazır ortam sağlanmış olacaktır.

    tabii başka unsurlar da rol oynayabilir: köprüyü kilitbahir'den değil de boğaz'ın daha geniş olduğu bir noktadan yaparsanız dünyanın en uzun köprüleri arasında ilk on'a girmeyi başarabilirsiniz. tabii gelibolu gibi tarihi önemi belki de hiçbir yerle karşılaştırılamayacak bir yeri salt rant kapısı olarak görüldüğü bir durumu kastediyorum.

    sonuçta önünde onyıllar olmayan bir köprüdür bu. köprü 4 şeritli inşa edilirse 2*2 duble yola bile entergre edebilir. hatta açılışı 25 nisan'a getirilir; kitsch'in dibine vurulur. ağlamaklı sözler sarfedilir törende; alakayı anlayamasak da duygulanırız. sonra da çanakkale'nin ve geliblu'nun içine ettiği kısa bir süre sonra anlaşılacak köprüyü alkışlarız.
113 entry daha
hesabın var mı? giriş yap