• opel’in garanti süresi boyunca tamir edemediği aracı garanti süresi bittiğinde korkunç meblağlar isteyerek tamir edeceğini söylemesi olayıdır.

    2010 model insignia 1.6 turbo 180 hp araç alındığı günden bugüne onarılamamıştır. tüm arızalar ve tüm servis kayıtları mevcuttur. araç hiçbir zaman özel servise gitmemiştir. hep yetkili opel servislerinde işlem görmüştür.

    aracı kullanırken ekranda aniden motor gücü azaltıldı uyarısı çıkmakta ve araç kendisini 20 km/saat hıza sabitlemektedir. bu arıza nedeniyle farklı yetkili servislerce aracın beyni, volantı, debriyaj seti, farklı yerlerinden bilmem kaç tane sensörü, hortumu ve daha birçok parçası gerek garantiden gerekse garantiye girmediği söylenerek ücreti ödenerek değiştirilmiştir. araç tüm bu onarım ve parça değişimlerine rağmen normal hale getirilememiştir. aracı servisten yapıldı diye alarak henüz yola çıktığımızda dahi aynı arıza ile karşılaştığımız zamanlar olmuştur.

    ürettiğin aracı onaramamak nedir ki? eğer hata yetkili servislerdeyse, izmir’deki en büyük iki yetkili servisin de bu işin altından nasıl kalkamadı? nasıl onarılamadı bu araç? hiç mi sorumluluk duygunuz yok? sattım bitti mantığı nasıl bir mantıktır? tamam bazı parçaları garantiden değiştirdiniz eyvallah ama araç normal hale gelmedikten sonra komple aracın her parçasını değiştirsen bana faydası ne?

    aracın garanti süresi bittikten sonra da tarafımıza aracın değerinin neredeyse 1/5 i kadar bir onarım bedeli çıkartılmıştır. fabrika ile yapılan görüşmeler sonucu, bu bedel ile ilgili yapılacak birşey olmadığı söylenmiştir. her ne kadar aracın alındığı günden bugüne aynı arızanın onarılamadığını söylesek ve bunu servis kayıtları ile ispat etsek de firmanın bu konuda yapacağı birşey olmadığı yanıtını aldık.

    kredi çekerek aracın onarım masraflarını ödeyeceğiz. ve tabii ki bu durumu hukuka taşıyacağız. elimizden ne geliyorsa yapacak ve opel markasının ne kadar kalitesiz araç üretip, ürettiği aracı tamir edemeyecek servislerle hizmet verdiğini her mecrada anlatacağız. yurt dışında ne kadar fabrika ve genel müdürlük varsa hepsine yazacağız. üşenmeyeceğiz. emeğimizle kazandığımız paramızın karşılığını alana kadar yılmayacak, inatla hakkımızı arayacağız.

    edit: haklı olarak soruyorsunuz sevgili suserler. araç insan gibi kullanılmıştır ve özel servise hiç gitmemiştir. zamanında standart bakımları yapılmıştır. tüm servis kayıtları mevcuttur.

    edit: gerek dm yoluyla gerekse entrylerle destek olan hepinize tek tek teşekkür ederim. işin peşini bırakmayacağız ve gelişmeleri buradan sizlerle paylaşacağım.

    edit: bu kadar mağdur olduğunu görmek gerçekten içler acısı bir durum. dm den gelen mesajları bir görseniz inanamazsınız. bir yazar arkadaşa da şanzımanı açıp bakmamız lazım deyip bir dünya masraf çıkartmışlar. bize de aynı şekilde motoru açmamız lazım dediler ve kabul ettik. etmez olaydık. karşımıza korkunç bir masraf çıkartıldı. bu masrafı yapınca aracın normal haline döneceği de meçhul. bekleyip göreceğiz. hukuk yolu da bir yandan işleyecek. daha önce de belirttiğim gibi tüm detayları başka mağdurlara da yol göstermesi açısından buradan paylaşacağım.

    edit: farklı bir mecradan bana ulaşan, kendi şikayetinin de sözlüğe taşınmasını isteyen bir başka opel mağdurunun şikayeti de aynen şu şekilde, ben de 25 ağustos 2015 tarihinde opel astra aldım. bir ay önce garantisi biten araç 29.750 km de piston sarmış dediler. aracı bakımdan alalı 25 gün olmuştu. aracın bakıma gittiği yer gürses (sabıkalı) 13.500 tl masraf çıkartılmış kendisine. kendisi, araçsız kaldığıma mı yanayım, ödeyeceğim paraya mı yoksa motoru açıldığı için aracın değerinin düşeceğine mi? diye serzenişte bulunmakta.

    edit: bir önceki editte yazdığım araç garantiden onarılmış. kullanıcı para ödemediğini ama araca binerken artık hep bir kuşku duyduğunu ve içine sinerek kullanamadığını söylüyor. araçtan doğal olarak soğumuş.

    edit: dün itibarı ile tüketici mahkemesine başvurumuz yapıldı. artık beklemekten başka bir çaremiz kalmadı. sağolsunlar bazi azar arkadaşların da yardımıyla şikayetimiz hem almancaya hem de fransızcaya çevirilecek bu hafta sonu. ilgili yerlere başvurumuzu da yapacağız. hadi bizde bu işler böyle yürüyor. bakalım orda nasıl yürüyecek.

    edit: 30.10.2017 tarihi itibarı ile opel'in almanya ve fransa'daki tüm ilgili mercilere şikayetimizi bildirir bir mail atıldı. mailde açıklama olarak mağduriyetimiz anlatıldı ve eklerine servis kayıtlarının bir kopyası eklendi. mağduriyetimizin takipçisi olan arkadaşlara duyurulur.

    edit: opel tr twitter’dan bir mesajla dosyamızın takip halinde olduğunu ve konu ile ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi.

    edit: opel halen ürettiği otomobili tamir edebilmiş değil.
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap