3080 entry daha
  • öncelikle tether konusunda bir karşılığı olmaksızın tether basıp karşılıksız bitcoin alınabileceğinin pek mantıklı olduğunu düşünmüyorum. tetherlerin usd cinsinden karşılığının var olduğunu düşünenlerdenim.

    arkadaşlar yaklaşan hardforkla ilgili olarak fotoğraf netleşmeye başladı. bu konu çok önemli çünkü daha önce verilen bilgilerden (benimkiler dahil) biraz daha farklı bir durum söz konusu.

    öncelikle diğer hard forklardan farklı olarak s2x'in madencilerin yüzde 82'sinin desteğini aldığını söyleyebiliriz. bu şu demek; ağdaki çoğunluk s2x sinyalini destekleyek bitcoin olarak. yani madencilerin çoğuna göre s2x gerçek bitcoin olacak.

    buna karşılık borsalar ise yaptıkları açıklamalarla newyork antlaşmasına taraf olmadıkları, esas geliştirici bitcoin core ekibinin zincirini gerçek bitcoin olarak kabul edeceklerini söylüyorlar. buna karşılık açık kapı da bırakıyorlar, örneğin bittrex 1 mb'lık bloklara sahip olan zinciri (bitcoin core ekibinin desteklediği hali hazırda bitcoin olarak devam eden) bitcoin olarak listelemeye devam edeceğini, s2x zincirini ise (segwit 2x, 2 mb'lık bloklar) altcoin gibi s2x coini olarak (muhtemelen) listeleyeceğini, ancak eğer ağ oturmaz ve s2x zinciri çok daha sağlam hale gelirse durumun tekrar değerlendirilebileceğini, stabilleşmesini bekleyeceklerini söylüyorlar.

    marketlerin elinde hem usdt hem de ciddi bir para gücü olduğunu, aynı şekilde madencilerin de ciddi bir para gücü olduğunu hepimiz biliyoruz. şimdi burda muhtemelen yaşanma ihtimali olan olay, her iki zincirin savunucularının kendi zincirlerini daha karlı hale getirmeye çalışmaları olabilir. hali hazırda yalnızca %18'lik madenci gücüne sahip görünen bitcoin 1mb eğer madenci desteğini alamazsa şuankinden 5 kat daha düşük bir hash gücüyle üretilecek ve bu 5 kat daha yavaş transfer de demek oluyor aynı zamanda. ayakta kalabilmesi için daha fazla madenci tarafından desteklenmesi gerektiği tartışmasız. bunun için de doğal olarak madenciliğinin daha karlı hale getirilmesi yani değerinin yükselmesi gerek. işte bu noktada ciddi bir pump söz konusu olabilir.

    benzer şekilde arkasına madenci desteğini alan ancak kullanıcı ve borsa desteğini alamayan s2x'in şu sıralar 0.1-0.2 btc civarı değerde dolaşması tesadüf değil, marketler bu fiyatlardan listelemeye çalışıyorlar ki değeri düşük olsun ve karlılık düşük kalsın. karlılık düşük olursa madencilerin core ağına dönüş yapması daha olası. ancak hesaba katılmayan konu madencilerin elindeki çok ciddi maddi imkanlar. bitcoincash'i destekleyen çok küçük bir ekibin bile bitcoin cash fiyatlarını 0.2 bitcoine çıkarttığını hatırlarsak, s2x'in değerinin 0.5-1 btc aralığına kadar pumplanması olası. s2x'cilerin gerçek bitcoin biziz düşüncesinin hayata geçmesi için değerinin bir şekilde yüksek olması hatta core bitcoininden daha yüksek olması gerekli çünkü kullanıcılar hangisi değerliyse o asıl bitcoin olsun mantığında olacaklardır bu kesin.

    velhasıl şimdilik bu olayda burdan görünenler bunlar, köprünün altından yeni sular akabilir, yeni açıklamalar olabilir yukardakilerin tamamının açıklama ve bilgiler kapsamındaki analiz ve tahminler olduğunu unutmayalım, yatırım tavsiyesi olarak alınmasın lütfen.

    ne yapacağız diye düşünenlere usd veya tl'ye dönün diyemem zira bir anda 2'ye veya 3'e katlanması söz konusu paramızın. nerde tutalım diyenlere şimdilik borsaların açıklamalarını takip edin diyebilirim ancak.

    bu arada türk borsalarından henüz açıklamalar gelmedi.
39532 entry daha
hesabın var mı? giriş yap