3 entry daha
  • geçenlerde izlediğim bir belgeselde (trt belgesel kanalında izlemiştim, arte ve zdf'nin de destek olduğu the age of aluminum adında bir belgeseldi) alüminyum'un insan bedenine evrensel olarak tek negatif madde olduğunu, kullandığımız içme suyunun arıtmasından günlük pratik araçlara değin kullandığımız bu elementin birçok hastalığın nedeni olabileceği söylendi. içlerinden dikkatimi çeken bir nokta, mide ilaçlarında (talcid, gaviscon, bizmopen vs.) alüminyum'un bolca bulunduğuydu. uzun yıllar mide ilaçları kullanmış bir almanın nasıl alzeimer hastalığına yakalandığından bahsediyordu. alüminyum olmasa dahi alzeimer'in var olacağını ancak insanları bu denli şiddetle vurmayacağından bahsediyordu.

    belgeselden sonra bütün ilaçların prospektüsüne baktım, hepsinde dendiği gibi alüminyum vardı. özellikle, reflü illetine yakalandığım şu saatlerde, şimdiyi rahatça geçirmek ile yaşlanınca aklımı kaybetmemek arasında bir seçim yapmak ikilemine mi düşmeliyim? ne bileyim ben..

    edit: uzun süreli kullanımlarda, alüminyumun kemiklerde ve beynin belli bölgelerinde kümelendiğine dair açıklamalar var. bu da alzeimer için büyük bir etken olabilir (alzeimer hastalarının beyninde her zaman diğer insanlara oranla daha fazla alüminyum bulunmuş). hiç yararlı bir madde değil ama mide için kullanıyoruz; ne yapsak?

    http://www.drugs.com/…m-hydroxide-side-effects.html

    edit2: primarymaster dedi, gaviscon tabletinde düşük miktarda var şuruplarında yok. kullanacaksanız şurubunu kullanın tableti çok etkili değil bu yüzdende gebelikte bile rahatca kullanılabilir. bizmopen denol vs bizmut tuzları vardır.
hesabın var mı? giriş yap