51 entry daha
  • fight club sendromunun anime ve dizi olanidir evangelion. nasil fight club izledikten sonra tam sonunda vuruyorsa, evangelion'da otalarini gectikten sonra sonlara dogru vurmaya baslar asil onemli noktalarini.

    serinin en onemli kismi ise -bence- teknoloji ile alakadar gozukmesine ragmen, aslinda ruhun gizli olarakta olsa, cok on plana cikmasidir.

    --- spoiler ---
    soyle ki ; eva adli robotlara zarar geldikce pilotlarin canin yanmasi denen bir olay var burda. o olay voltron'da oldugu gibi insanlarin lazer serserisi olmadindan, sarsintidan kafasini saga sola carpmasindan kaynaklanan bir olay degil. asil sebebi eva pilotlarinin cok sık bir sekilde calistigi senkronizasyon calismalaridir. eva'lar bir nevi ruhu olmayan dummylerdir. pilotlarin onlara senkronize olmasi, onlara ruh kazandirir. bu olay serinin ilerleyen bolumlerinden birinde nerv toplantisinda gayet acik bir sekilde soylenir ve eva-pilot iliskisinin aslinda sadece bir pilot-ucak iliskisi olmadigi, aksina ruh birlikteligi oldugu ve eva'nin darbe almasi ile pilotunda ayni aciyi hissettigi soylenir. öldügünde de öldügü...

    ikinci en onemli kisim ise magi'nin anabilgisayarinin islemcisinin siradan bir islemci degil, ikari'nin annesinin beyni olmasidir. fakat o beyin sadece bir islemci olarak calismayip ayni zamanda o kisinin ruhuna da sahip olmus ve bunu bilgisayarlara yansitmaktadir. ozellikle eva-01'in core kisminda da bu beyinden yararlanilmis olmasi, eva-01'in enerjisinin bittigi, yasam belirtisi gostermedigi bir anda tekrar cosmasinin, kopan kolunun yeniden cikmasinin ve hemen bunun akabinde ikari'nin pilot kapsulunden cikarilamamasinin sebebidir. dizide bu annenin cocuguna kabusma arzusu ve o yuzden eva ile senkronize olan ruhunu core'a almasi olarak aciklanmistir. daha sonra ikari, eva-01'in core kismindan cirilciplak bir sekilde disari dusmus ve herkes bunu annesinin ruhunun kudretine baglamistir.
    --- spoiler ---

    gorunum itibari ile bir robot savasi olarak gozukse de, bir transformersdan, robotech'ten cok farkli olan; belki de bir cok filme*, esin kaynagi olmus; anime tarihinde -yine bence- bir cag atlamaya sebep olmus olan cizgi dizi serisidir.
237 entry daha
hesabın var mı? giriş yap