3 entry daha
  • --- spoiler ---
    insanin film sonrasinda pek de konusmak istemedigi, insanin icini ta derinden etkileyen child abuse hakkinda yapilmis en etkileyici filmlerden biri.

    politically correct kabul edilmeyen cinsel taciz- escinsel olma ikilisinin kenarindan kosesinden de gecse bence cok daha fazla, en azindan kotu egitimdeki kadar yakinindan gecmemistir. 8 yasindaki cocuklarla cinsel zevklerini tatmin eden baseball kocunun gozdesi olan neil, tacize maruz kalan bircok straight ve/veya gay gibi sevgiyi cinsellikle ile ozdeslestirerek kasabanin rentboyu haline donusur. gregg araki burada ask iliskisi ile cinselligini yasayamayan, bunun yerine cinselligi sadece cinsel enerjinin bosalmasi icin bir arac olarak kullanan homofobik gay kitleyi seyircinin onune getirerek belki iyi belki kotu birsey yapmaktadir. ama bunlarin en carpici sekilde getirdigi su goturmez. kamyon soforu tipli homofobik gaylar, ki burada stereotype kirilmaktadir, uyusturucu almadan sevisemeyen ve karsisindakini bir fahise olarak gorup de iliski kuranlar .... bunlarin otesinde cinsellikten ote sadece ama sadece dokunulmaya ihtiyac duyan bir aidsli karakter vardir, ki insani alip goturur. *. bir diger yandan neilin rentboyluk maceralarinda artan cinsel siddet ve tehlike bana lars von trierin breaking the wavesi animsatti.

    diger karakterimiz ise neil'le ayni baseball takiminda oynayan brian kendisinin cocukken uzaylilarin kacirdigini sanmakta ve 8 yasindayken animsayamadigi 5 saatin pesine dusmektedir. 5 saatini ancak 11 sene sonra bulabilecektir. "artik baska ruyalar gorebilmek icin" neilin sayesinde gercekleri hatirlayip onlarla yuzlestiginde.

    film en az boys don't cry huzunlu bir hikaye idi. klasik mutsuz escinsel filmi diyemeyecegim zira escinsellik sadece child abuse konusunu isleyen bir filmin sadece ara temasidir.
    --- spoiler ---
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap