15 entry daha
  • hislerime tercüman black mirror bölümü.

    aslında film bir düş değil, gerçek. farkı; "ölüm" fikri sembolik olarak işlenmiş ve korkunç mekanik arılar henüz hayatımızda değil.

    sosyal medya linci gayet gereksiz, hiçbir zaman adil olamayacak, ilkel bir davranıştır. her gün ortaya yeni bir yem bırakılıyor, binlerce insan oltaya gelip ağzından salya akıta akıta nefret yazıları yazmaya başlıyor. çünkü artık; duvar arkasından taş atmak ve bundan vahşice keyif almak, eğlenmek çok kolay. bence, bu vahşiliğe neden olan ve bunu meşrulaştıran en güçlü şey internetteki anonimlik kavramı. nefretlerinden ve sahteliğinden dolayı hiçbir bedel ödemek zorunda değilsin! tabii ki kulağa hoş geliyor. neden olmasın? neredeyse herkesin bir anonim kimliği var artık.

    özellikle şimdilerde hiçbir boka yaramayan ekşi sözlük linç olaylarını o kadar abartıyor ki, ağzım açık şekilde, lince katılan canlıların gerçekten insan olup olmadığını düşünürken buluyorum kendimi. dakikalar içerisinde, birini hedef göstermek ve kaos yaratmak... şaka gibi. hatta şakadan çok kabus gibi. internet çok tehlikeli.

    neyse. senaristlerin elini sıkmak isterdim. muazzam bir dizi.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap