11 entry daha
  • biraz icine kapanik, muzmin ergenlik bunalimdan muzdarip tatli kivircik sacli pauline * okula yeni gelen biraz diger kizlardan farkli, heryerinden nese sacan juliet ile tanisir ve arkadas olurlar. her ergen gibi ailesini begenmeyen ve arti onlari koylu olarak goren pauline mumkun mertebe juliet'in evinde julietle zaman gecirmeye baslar. zamanla pauline ve juliet cocuklara ozgu genis hayalgucleri ve ergenlik cagindakilere ozgu hicbirseyi begenmeme durumlari ile, birlikte kendi dunyalarini yaratirlar. bu dunyadaki fantastik ogeler gun gectikce iki genc kizin hayatindaki gercekligin yerini alirken, gercek dunya sakinilmasi, kacilmasi gereken bir yer halini alir. kendi dunyalarinda o kadar cok yogun bir yasam cemberi olusturular ki zamanla birbirilerinden baska kimseleri olmaz. aileler durumu fark edip, ikisini ayirmaya karar verdiklerinde bunu engellemek icin ellerinden geleni yaparlar.

    gerek pauline karakterini canlandiran melanie lynskey'in gerekse juliet karakterini canlandiran kate winslet'in oldukca basarili oldugu, fantastik dunyalarini muthis bir sekilde resmedildigi seyredilesi filmlerden biridir. yeni zelandanin tarihi ve yesil dokusuna filmde zaman zaman verilmesi bir baska tadtir.

    film lezbiyen temali filmler arasinda yer alir. aslinda bu anlamda tartisma konusu yaratmistir, escinselligi sadece cinsellik olarak goren ve escinsel askin icinde illa cinselligin yer almasi gerektigini dusunen cevrelerce. benim kisisel kanatim ortada dostluktan cok daha tutkulu bir duskunlugun, duygunun yer aldigidir ki buna rahatlikla ask diyebiliriz.

    bunun otesinde eger kitaba sadik kalinarak cekilmisse iki genc kizin romani konu itibariyle birbirini cagristirsa da bu cagrisimdan oteye pek gecemeyecektir.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap