137 entry daha
  • son bölümünü izlediğimin üstünden bir miktar zaman geçti, o arada 2 adet dizi(drama) bitirdim ancak bu dizi aklımdan çıkmıyor.
    anlatılan hikayenin esas konusu yok, her şeyle alakalı bir dizi. gücünü de ''her şeyi'' bu kadar yoğun ve güçlü şekilde anlatabilme becerisinden alıyor. bunun en büyük sebebi sorrentino'nun müthiş yönetmenlik becerileri. ancak tüm dekorların inanılmaz özenli ve gerçek mekandan ayırt edilemez hali, tüm kostümler, müzikler, ışıklar ve jude law'ın sinema-tv tarihine geçecek muhteşem oyunculuğu sorrentino'nun fikirlerinin anlamlı hale gelmesine sebep olan etmenler. daha önce 3 kere altın küre'ye aday olan jude law'ın bu sene ödülü alacağını düşünüyorum.
    dizi yaratıcılarının da belirttiği gibi genç ve aynı zamanda yetim olan bir papa 13. pius'u değil yetim lenny belardo'nun aynı zamdan papalıkla başa çıkması üzerinden çocukluk, gençlik, aşk, arkadaşlık, insanlık, din konularına eğiliyor.
    dizideki uzun konuşmaların dönüp dolaşıp dinin şefkati ve rahatlatıcılığı konusuna bağlanması sevmediğim bir nokta oldu fakat dizinin meselelere anlamaya çalışır bir yerden bakması ve dikte edici halden uzaklığı sayesinde rahatsız olmadan aksine diziyle birlikte düşünerek izledim.
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap