76 entry daha
  • muzir etkiler ve evet ama bir lokomotif bunu yapabilir mi bakalim gibi kitaplari okunasi kisi. basta "bu ne len" desem de okudukça yazdiklarinin absürdlügüne hasta oldum. woody allen tanridan amerikan baskanlarina, entellektüellere kadar herseyle dalga geçer. çok derin, felsefi görünümümüz altinda hepimizin sevismek ve yemek gibi basit ihtiyaçlari oldugu, ve bizi yönlendirenin bu oldugunu anlatir genelde bence ve tüm karakterleri son derece yüzeyseldir. mezunlara yaptigi konusmadan birkaç alintiyla yazima son vermek istiyorum:

    "benim sözünü ettigim, modern insanin içinde bulundugu çikmazdir. (‘modern insan’ terimi burada, nietsche’nin “tanri öldü!” saptamisindan sonra ve çok satan “i wanna hold your hand” adli plagin piyasaya sürülmesinden önce dogan insanlari kapsamaktadir.)"

    "bildigimiz gibi, dünyanin en gelismis bilgisayarinin beyni, bir karicanin beyni kadar bile sofistike degildir. burada karinca yerine akrabalarimizin bir çogunu da örnek verebiliriz; ama neyse zaten onlara da aile dügünleri ve bazi özel durumlar disinda katlanmak zorunda degiliz."

    "ama bilimin bize yararli oldugunu da yadsiyamayiz. tabii ki telefon iyi bir araç, buzdolabi da, havalandirma da…yani aslinda her havalandirma degil…örnegin; kizkardesim henny’ninki degil. onunki bir sürü gürültü yapiyor, yine de iyi sogutmuyor. ne zaman tamirci gelse, daha kötü oluyor. kardesime yenisini almasini söylüyorum, tamircisi de söylüyor.kizkardesim yakindikça, tamircisi canini sikmamasini söylüyor. bu adam gerçekten yabancilasmis. yalnizca yabancilasmamis durmadan da esek gibi siritiyor."

    "bizse bu sorunlarla yüzlesmek yerine seks, uyusturucular gibi kaçis yollarina egilim gösteriyoruz. amerikan toplumu bugünlerde çok hosgörülü bir toplum oldu. pornografi hiç bu kadar yayginlasmamisti. hele bazi filmler!ne kadar kötü çekilmisler!isik ayarlari bile iyi degil…belli hedeflerden yoksun yasayan bir toplumuz. hiç kimse bize sevmeyi ögretmedi. ruhsal inanç yoklugu çekiyoruz. evrenin ortasinda aci çekmeye birakilmis gibiyiz. sansimiz var ki, yine de düsünme yetenegimizi yitirmis durumda degiliz. özetlemek gerekirse gelecek bazi iyi olanaklara gebe…ama tabii bizim düsmemiz için kazilmis ve üzeri örtülmüs çukurlara da gebe!asil sorun, bu olanaklari nasil degerlendirebiliriz, bu çukurlardan nasil kurtulabiliriz ve nasil altiya kadar eve dönebiliriz? "

    kaynak: evet ama bir lokomotif bunu yapabilir mi?
    internette kaynak: http://members.tripod.com/…editor/sayi4/yazi21.html
738 entry daha
hesabın var mı? giriş yap