3 entry daha
  • puan eşitliği durumunda ikili averaja değil, gol averajına ve atılan gole bakılmasıdır. fark 3-0 iken yenik takım daha fazla yememek, bulursa bir tane de sıkıştırmak için oynarken galip takım da bu ibnelere 2 tane daha sallayalım motivasyonuyla oynuyor.

    oyuncuların ve antrenörlerin iş ahlakının çok yüksek olmasıdır. oyuncular darbe alsa bile devam etmeye çalışıyor. hakemlerin avantaj oynatması, oyunun zırt pırt durmaması da çok etkili. dünyanın en sert ligi olduğu halde faul sayıları inanılmaz düşük ve topun oyunda kalma süresinin en fazla olduğu lig.

    seyir zevki yüksek -kaliteli- olduğu için çok talep ediliyor. çok talep edildiği için yayın gelirleri yüksek. yayın gelirleri yüksek olduğu ve adaletli dağıtıldığı (la liga'da real madrid ve barcelona toplam gelirin yarısına çöküyor) için kaliteli ve seyir zevki yüksek. her takım büyük bonservisler ve maaşlar verebiliyor.

    bilet fiyatları halkın alım gücüne oranla çok ucuz, çocuklar için ciddi indirim yapılıyor. taraftar kültürü oturmuş ve fanatizmi sona erdirmişler. deplasman tribünleri güzel konumlandırılmış ve her stadyum, her maç için sabit fiyat belirlenmiş.

    tek topla oynanması da ayrı bir tat katıyor.
330 entry daha
hesabın var mı? giriş yap