• birinci nedeni bu sporun gerçek anlamda sabır isteyen bir spor olmasıdır.

    yeni başladıysanız karşılık almak için aylarca sabretmeniz gerekebilir.

    zamanında heves etmiş ve gerekli sabırı gösterememiş arkadaşlar sonradan nedense bu sporu aşağılama triplerine girmeye başlarlar.

    “salonda spor mu olur abi, sağlıksız bu spor abi, ne o öyle ilaçla balon gibi oluyorlar hepsi “ vs.

    gözlemlediğim diğer bir nedeni de vücut geliştirme sporunu hakkıyla yapmış erkeklerin diğer erkeklerde yarattığı eziklik psikolojisi.

    bu sporla uğraşan, hırslarına yenilip balona dönmemiş ve vücudunu estetik görünen kıvama getirebilmiş erkek girdiği ortamların çoğunda ilgi çekiyor. bu ilgi, yüzde doksan işe yarayan parasal gücün getirdiği ilginin bile zaman zaman üzerine çıkabiliyor.

    bu da bazı erkekleri içten içe bu spora karşı nefret besleyecek duruma getiren bir diğer neden diye düşünüyorum.

    bu sporla uğraşanların fiziksel güç potansiyelinin bazı kompleksli erkeklerde yarattığı başka bir eziklik psikolojisi daha var. bu da nefret edilme nedenlerinden bir diğeri olabilir.

    kimse bu sporu yapmak zorunda değil arkadaşlar. bu sporu yapanlar da kimseye omuz atmak, elindeki hatuna laf atmak için pusuda beklemiyor. herkes yolunda. rahat olun artık lütfen. “futbol ne salak iş yeaaa”, “ uzun atlama ne saçma bir spor lan” tarzı oturup kafanızı yormuyorsunuz, bu spor için de yormayın.
hesabın var mı? giriş yap