• buz gibi aleni bir gerçek. bakın arkadaşlar burada birbirimizi kandırmayalım. 15 seneye yakındır muhalif her grubun arasında yer aldım, özellikle laiklerle çok fazla vakit geçirdim. kesinlikle spesifik olarak fetö'ye bir karşıtlık görmedim kimsede.

    "biz zamanında uyarmıştık da dinlememiştiniz" dedikleri şey de fetö'ye karşı uyarmak filan değil, alenen din düşmanlığı yapılıyordu. dindarlar aşağılanıyor, işte ne bileyim tarikatlara, namaz kılıp oruç tutanlara filan hakaret ediliyordu. her kurban bayramında barbarlıklarından girilip yobazlıklarından çıkılıyor, türlü türlü aşağılamalar yapılıyordu.

    az önce de yazdığım gibi en son chp'nin ne zaman fetö'ye karşı bir açıklama yaptığını hatırlamıyorum bile, ama hala dindarlara karşılar, tasavvuf gruplarına, namaz kılanlara, başörtüsü takanlara karşılar. fakat anlaşılmayacak şekilde fetö'ye tek bir laf etmiyorlar, o zamanlar da etmiyorlardı.

    (bkz: chp'nin sekiz yıldır fetö'ye karşı çıkmaması)

    burada sekiz yıl dedim ama öncesini de hatırlamıyorum açıkçası.

    varsa yoksa islam düşmanlığı yapılıyordu, hala da islam ve dindarlara düşmanlık yapılıyor. öyle biz fetö'ye karşıydık filan diye kandırmasın kimse. hatta en modernleri bu diye çoğu laik kimseler fetullah'ı diğerlerine göre daha kabul edilebilir bile buluyordu.

    bu yüzden de akp ile fetö'nün arası bozulduğunda laiklerin hepsi akp'ye muhalefet etmeye devam ederken fetö'ye tek bir eleştiri ve karşı çıkış bile göstermediler.

    her şey ortada olmasına rağmen hala neden tiyatro oynanıyor anlamak mümkün değil.
43 entry daha
hesabın var mı? giriş yap