994 entry daha
  • küçük küçük detaylardan bahsedeyim.

    --- spoiler ---

    filmin başlarında kylo ren maskesiyle snoke'un karşısında diz çökmüşken, snoke "çıkar şu maskeyi, sen darth vader değilsin" gibi bir laf ettiğinde arkada birkaç saniye imperial march çalmış filmdir. küçük ama güzel bir detay. sanırım her filmde duyuldu.

    bir diğer küçük detaysa filmin sonunda falcon'un bir çekmecesinde antik jedi kitapları görünmesidir. rey adayı terk etmeden önce kitapları alıp gitmiş demek ki, master yoda şimşekle sadece ağacı yakmış oldu yani.

    ve yine bir diğer küçük detay, filmin sonunda bir çocuk diğerlerine savaş sahnesini canlandırıp kovulduktan sonra süpürmeye giden çocuğun süpürgeyi forcela alması. aynı zamanda çocukta direnişçilerin yüzüğünü görüyoruz. son film muhtemelen birkaç yıl sonrasını anlatacağını düşünürsek son filmde o çocuğa önemli bir rol düşebilir.

    ve küçük bir eksiklik olarak filmde doğru dürüst stormtrooper, blaster falan görememiş olmak. stormtrooperları sadece bölükler halinde birkaç sahnede görüyoruz. star warsun ikonik simgelerinden biri ne de olsa. iki blaster ateşi de görseydik keşke.

    ve ben filmi 4dx salonlarından birinde izledim. yorumlardan okuduğum genel olarak pofuduk atımsı geyiklerin kovalamalarının, uzay gemileri, falcon kovalamalarının gereksiz, eğlendirmeyen bölümlerden olduğu. fakat 4dx salonda, hareketli koltuklarla çok eğlendim ben o sahnelerde. atımsı geyik dıgıdık dıgıdık şeklinde koşarken koltukların da dıgıdık şeklinde gitmesi, falcon kaçarken koltukların durmadan sağa sola savrulması çok eğlenceliydi. o sahnelerde o yüzden hiç sıkılmadım, hatta filme genel olaral aksiyon kattı, daha iyi oldu bile diyebilirim. ama at sahnesi gerçekten gereksizdi.*

    --- spoiler ---

    yok şu eksik, şunu bağlayamamışlar falan yazmayacağım, zaten herkes uzun uzun güzel güzel açıklamış.

    ve neredeyse her paragrafa ve ile başlamışım. *
192 entry daha
hesabın var mı? giriş yap