7 entry daha
  • su entry'den sonra update:

    ameliyat sonrasi 4. gun:
    surattaki sislikler 3. gun itibari ile zirve yapti, 4. gun itibari ile de hala suratta tam takim duruyor.
    bugun itibari ile tikanik burunda acilma olmaya basladi; ki bu benim icin su an hayat kalitesini artiran cok cilgin bir gelisme. acik burun olmadan insanin nefes almasi bayagi bir zorlasiyor boyle bir durumda. buna ragmen burna hala dokunmam yasak, cunku ust cene uzerine calisirlarken burnu da az hirpalamadilar adamlar.

    surata buz basmayi da dun itibari ile biraktim, biraktigimdan beri cok agir bir derecede yanaklarimda baski hissediyorum varolan siskinlikten dolayi. bu baskinin zamanla yanaklardan boyna dogru indigini hissediyorum. sislik disinda su ana kadar bir morarma olmadi; sadece enerjisizlikten goz altlari biraz mor gibi.

    onun disinda yemek biraz daha kolaylasti, artik komple sivi seylerin yaninda siviya daha yakin halde puding filan yiyebiliyorum. yasadigim yerde pek cok markette satilan son derece guzel corbalar var; onlar gunumu iyi kurtariyor su an icin. bir kac gun sonraki hedeflerim arasinda patates puresi, yumurta gibi urunleri tuketmek var. sanirim zaman gectikce ve su anki yemeklerden sikildikca daha farkli varyasyonlar denemeye baslayacagim ki yemek yemek iskence haline gelmesin. yemek yeme sureci de bekledigimden cok daha yavas; dolayisi ile yemek yerken kendime rahat bir 40-50 dk ayiriyorum cunku her yutkunusta ayri bir efor gerekiyor.

    bazen yutkunurken damagind hafif bir agri hissediyorum; sonra farkettim ki dilim vakum yapiyor ust damaga; ancak bunun farkina varmam biraz zamanimi aldi. agzimdaki yiyecegi yutarken duzgun bir pozisyonda oturmam lazim ki aci vermeden yutabileyim.

    cevrenizde 'aa oha' filan dicek tipler varsa uzak tutun bu patavastiz herifleri; en ufak bir kelime bile gununuzun icine sicabiliyor. dolayisi ile her haliniz ile rahat oldugunuz insanlari yakininizda tutun, bunu acik acik da soyleyin.

    birkac gune yeni update geliyor; tekrardan bu proseduru olmus ve olacak olan herkese gecmis olsun.
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap