11 entry daha
  • simdi elbette ulkemizin durumunun bazi gercekleri vardir; bu verimsiz ekonomi ve butcenin ayakta kalabilmesi icin boyle zamlar yapmak kacinilmazdir. lakin yine de bugunku guldururken dusundurelim kosemiz icin, su luks mallar listesine bir bakalim:

    efendim ilk gozume carpan parfumlerdir. simdi parfum deyince bendenizin aklina, gittigi havaalani terminalini iki dakika icinde kokutacak kadar parfum surunmus kokonalar gelse de, is burada bitmiyor, tras aletlerine, vucut deodorantlarina, tuy dokuculere ve manikur pedikur ekipmanlarina kadar gidiyor.

    bilmiyorum basin yayin ozgurlugu ugruna verilen yanlis alarmda harekete gecen arkadaslar bu duruma tepki gostermeyecek mi? daha acik konusayim efendim, vatan elden gidiyor: kotu kokmaya ozendirilmis, tras olmayan, koltuk alti killari burun killariyla dugum olmus, el ayak tirnaklari uzamis bir nesil yetisecek bu kanunun akabinde. dahasi akdeniz iklim kusaginda bulunan ulkemizde artik cilt hastaliklari alip basini gidecek zira gunes kremleri de luks tuketim malzemesi olmus.

    bir de bu listeye bakip da bu isten sorumlu kurulun bardak takintisini farketmemek mumkun degil. her iki parantezden biri bardaklarla ilgili. saniyorum bu karar ile benim gibi sazanlarda bir merak ve talep olusturulmak amaclanmis, zira yarin ilk isim pasabahceye gidip "iyi gunler, kursun kristalden bardak ariyorum...makine imali olsun mumkunse" diyecegim.

    yine, bu listeden sorumlu kisilerin, mantik dersinden a aldiklari da belli oluyor. ornegin, elmaslardan bahsedilmis, bunlar lukstur akilli olun denmis. sonraki satirda degerli taslardan dem vuruluyor ama elmaslar haric diye 17 tane parantez aciliyor. yani sirf o parantezi okusaniz elmaslara vergi yok diye dusunup, en yakin kuyumcuya kosturmaniz ve parayi bastirip birilerinin askini satin almaya calismaniz an meselesi. ama sanirim elmastan bir kere bahsettikten sonra bunu diger "kumelerden" cikararak, "ne yani simdi elmasa 3 tane otv vergisi mi var" kaynakli karisikliklari onlemeye calismislar, saygi duyuyorum.

    ayrica elektronik aletlerden bahsederken, "alicisi bulunan verici" tamlamasini turkcemize kazandirdiklari icin de bir kez daha tesekkur ediyorum bu komisyona.

    son olarak son maddeye dikkatinizi cekerim efendim, incik boncuk boynuz vs ile ilgili olana. elin neandarteli, 4 milyon yil once hayvani oldurup boynuzuna sevgilisinin ismini kazisin, bu gereksiz eglenceye de yapacak baska isi olmadigindan girissin, biz de kalkalim bunca yil sonra zamaninin bu en banal aktivitesini bu kadar imkanin oldugu 21 yyda luks addedelim.

    kisacasi efendim, kotu kokup tras olmayan, bardak kullanmayip siseden icen, sevdigine elmas almaktan aciz, elektronik aletlere homofobik nedenlerden oturu mesafe koyan, bir zamanlar ailenin reisi oldugunu belirtmek icin basina gecirmekten gurur duydugu islenmis geyik boynuzunun korkutucu etkisi olmaksizin ailesinin namusunu korumakta zorlanacak bir suru magdur yaratacaktir bu kanun.

    tek iyi yaniysa sanirim memleketteki yalanci sarisin sayisinda dususe yolacacak olmasi, zira boyalar da zamlanmis.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap