7 entry daha
  • yönetmenliğini kim ki-duk'un yaptığı, başrolünde ''ryoo seung-bum''un bulunduğu 2016 güney kore yapımı film.

    film, dünya prömiyerini venedik film festivali'nde yapmıştır. ülkemizde ise ilk olarak filmekimi 2016'da seyirci ile buluşmuştur.

    filmde teknesinin motoru bozulduğu için istemsizce güney kore'ye sürüklenen kuzey koreli bir balıkçının hikayesi anlatılıyor. talihsiz balıkçı, casus olduğu şüphesiyle işkence dolu uzun sorgulamalardan sonra kuzey kore’ye geri gönderilir. ülkesine geri dönmeden kendisine medeniyet beşiği olarak sunulan güney kore'nin gelişmişliğine karşın ne kadar karanlık bir yanı olduğuna da tanıklık eder. zenginliğin mutluluk getirmediği düşüncesiyle döndüğü ülkesinde güneyde gördüğü şiddetin bir benzerini yaşar. güneye gittiği için artık güvenilmez biridir yetkililer gözünde. güneyde gördükleri karşısında yaşadığı zihin bulanıklığı kuzeyde bir hayal kırıklığına dönüşmeye başlar.

    film başından sonuna kadar hiç sıkmadan akıcı bir şekilde ilerliyor fakat karakterin içinde bulunmuş olduğu zor süreç insanlığın karanlık noktalarına ışık tutuyor adeta. film doğulan coğrafyadan bağımsız, ideolojiler karşısında insanın gerçek değerimi sorgulayarak bu özel örnek üzerinden dünyanın birçok yerinde yaşanan bir dramı yakalıyor.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap