5 entry daha
  • en bilgili bilinçli olanımız için dahi, ben dahil, kendimizi tanımlama şeklimizde, içimizdeki faşistin ve milletçe kompleksimizin büyük güç/pay sahibi olmasıdır.

    evet kalkıp bununla bir nevi dalga geçecek, mizah yapacak özgüveni haiz olabiliriz, istisnalar da olabilir ama adım gibi eminim ki genel resim için, işin içinde ciddi şekilde "özgüven bunalımlı faşizme sarılmış toplum hastalığı" var. adını şimdi koydum, saçmalamış olabilirim.

    bu toplumda insanlar doğuştan olan şeyleri ile kendilerini tanımlamayı çok severler. bütün geri toplumlarda böyledir. kadın/erkek, türk/kürt, uzun/kısa, alevi/sünni, müslüman/hristiyan, sivaslı/trabzonlu, a aşireti/b aşireti, selanikli göçmen dede/kafkas göçmeni dede vb. çoğunluk kendini bunun üzerinden tanımlamaya çalışır. bununla kendine destekçi, arka, güç edinmeye çalışır. aidiyetin bu türlüsüne çok ihtiyaç vardır.

    çünkü kendini bunlar üzerinden tanımlamak için 1 kalori bile yakmak gerekmez. oturduğun yerden yok selanikli, yok kırk kuşak karadenizli diye bir bokmuş gibi sevinirsin. kendini ortalamadan bir tık üst konumlarsın. kimisi en üste konumlar. bu konumlama kısmı kişideki hastalığın boyutu ile alakalı.

    dedelerde kürt olan karma kendini halkların kardeşliği bebeği sanır, kuşaktan kuşağa hep yörük çıkan kendini has türk zanneder, selaniklisi kosovalısı kendini ülkedeki en batılı görür, arabı zaten peygamber torunudur, ulvidir. bunlarla şişinip şişinip durulur sohbetlerde, lafı edilmezse düşünselde bu yaşanır...

    bakın bu ciddi hastalıklı bir hal. kanaatim bu.

    hobi yok,
    eğitim yok,
    okuma yok,
    sanat yok,
    spor yok,
    dünyada bilime katkı yok,
    gezme, görme, seyahat yok.
    kısacası çalışarak, çaba göstererek, uğraşarak ulaşılan hiçbir şey yok. olanlar hep hazır şeyler.

    ne var, kent var, marlboro var,
    ne var, soy var, sop var.

    hiçbirimiz hiçbisikim değiliz bu zihniyetle. çünkü mürşidimiz ilim, fenn, akıl değil. anca soya sopa bakıp şişinme(ki o da yalan şişinme) ihtiyacı olan ezikleriz, küçük ezik faşist ruh hastalarıyız. meraktan falan çok öte bu iş, kendinizi kandırmayın.

    bu tespite soy sop sitesi çökünce varmış değilim. yeri geldi yazdım işte...

    not: işbu entryde ortalama ve çoğunluğu teşkil ettiğine inanılan türk toplumu anlatılmaya çalışılmıştır. "- abi bak bende öyle değil, walla merak....." gibi mesajlar atmayınız.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap