268 entry daha
  • şimdiye kadar izlediğim en kötü star trek sezon finaline sahip dizi.

    --- spoiler ---

    burnham'ın dizinin başında gayet tırt bir nedenle askeri mahkemeye gönderilmesini eleştirmiştik. tutarsızlık diz boyuydu. hatta diziyi izleyen kitle olaya uyanmasın diye askeri mahkemede kendini savunmayıp kaptanının ölümü nedeniyle kendi kendini cezalandırdı ve kötü bir karar vermeyen burnham bize gri bir karakter olarak gösterildi oysa gri falan değil, bildiğin mary sue. (burnham isyana kalkışıyor, beceremiyor. sonra georgiou burnham'ı alıyor ve birlikte klingon gemisine gidiyorlar, georgiou ölüyor. burada gemi mürettebatı durup dururken sanki burnham georgiou'yu öldürdü gibi bir tavır takındılar oysa ışınlanmadan önce böyle bir yoktu, burnham'a hala normal bir şekilde bakıyorlardı. embesilce senaryo oluşumu işte)

    şimdi koskoca federasyon sırf yedikleri bok daha büyük diye burnham'ı affetti. normal şartlarda bırakın burnham'ı affetmelerini federasyonda böyle kitle imha amaçlayan kadro baştan aşağı askeri mahkemeye gider, amiral falan dinlemezler aslanım. nx-01 devrinde değiliz, tos'tan birkaç sene gerideyiz sadece ve tos'ta prime directive içeren bölümler var. bu işten öyle sıyrılamazsınız. kararı onaylayan herkes görevden alınır. hayır madem federasyon ilkelerine ters iş yapıyorsunuz ve bir elemandan ayar yiyince hatanızı anlayıp haklısın ya diyip geri adım atıyorsunuz, o zaman burnham da hatamı anladım üzgünüm deseydi 3.bölüm affedilmiş ve askeri mahkemeye yollanmamış mı olacaktı? nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça.

    öyle picard gibi yüreğimin sesini dinledim prime directive'ı farklı yorumladım olayı da yok, bildiğin soykırım var. insurrection'da picard amiralin ağzına böyle sıçıyordu. ds9'da ise bashir amirale ayar veriyordu.* (24.yy bu tabi fakat federasyonda amirallerin dokunulmaz olmadığına bir örnek. benzer şekilde the undiscovered country'de klingonlar ile federasyonu düşman yapmaya çalışanlardan olan amiral cartwright da spock sayesinde öğreniliyor. the voyage home'da enterprise'ı kaçıran amiral james t. kirk de askeri mahkemeye hesap veriyor. kısaca, amiraller dokunulmaz değiller, yargılanıyorlar.)

    hep bir umut senaryo iyileşecek diye bekledim, son haftalarda iyice sıçtılar, finalde de tüy diktiler. senaryo yazma yeterliliği olmayanların karışık ve twist dolu şeyler yapmalarının engellenmesi lazım vallahi çekilmiyor. altlarından kalkamayacakları noktaya getiriyorlar ve toparlayamıyorlar.* lorca'nın mirror universe'e geçtip gerçek kimliği belli olduktan sonra iq'sunun 50'ye inmesini örnek vermişti spacetimereality, çünkü bu salaklar ortaya attıkları düğümü çözmekte yetersizler.

    --- spoiler ---
459 entry daha
hesabın var mı? giriş yap