9 entry daha
  • son başlığıyla troll'lüğün de ötesinde, kötülük yapmaya başlamıştır:

    (bkz: eski fetöcülerin uber'de çalışmaları)

    bak kardeşim,

    ankara'da olduğum için über müber bilmem ben, über'i savunacak değilim. ama açtığın başlıkta öyle şeyler yazmışsın ki, kaç tane über şoförü varsa hepsini tek seferde itham etmişsin. bu ithamın günahı bir yana, çok daha tehlikeli bir şey yaptın. anlatayım.

    "çalışanları terorist olan bir oluşum bu ülkeden kovulmalı." şeklinde kurduğun cümle yasal açıdan çok ama çok sıkıntılı. hem über şoförlüğü yapanlar, hem de über firması tarafından dava edilmen çok yüksek bir olasılık, ama asıl tehlike başka: bu ülke fetö'den çok büyük zarar gördü ve sokaktaki herhangi bir vatandaş, bir fetö'cü görse elleriyle öldürmek isteyecek kadar dolmuş durumda. şimdi senin yazdığını gören bir ekşi sözlük okuru, kafası da biraz az çalışıyor diyelim, bu korkunç ve çok boyutlu ithamını kafasında çok tartmadan doğru kabul eder ve über uygulamasını yükleyip seri katilliğe soyunursa, bunun vebali bütünüyle senin üstünde olacak, farkında mısın? seri katilliği geçtim, bir kişi öldürülse veya yaralansa sebebi sen olacaksın.

    eğer gerçekten über'e üye olup hizmet veren bir fetö'cü gördüysen, fetö'cü olduğunu nasıl anladığını anlamasam da, gider emniyet'e şikayet edersin. birden fazla fetö'cüye rastlarsan, savcılığa durumu bildirirsin. ama durumun böyle olmadığı, açtığın diğer başlıklardan açıkça belli.

    amacın troll'lük ama biraz eğlenmek, biraz da dikkat çekmek için açtığın bu başlık yüzünden şu genç yaşında ölümlere sebep olman da olası, mahkeme mahkeme gezip ailene yüz binlerce lira tazminat yükü bindirmen veya daha da kötüsü, "halkı kin ve nefrete tahrik" suçundan hapis yatman da olası.

    hepsinin ötesinde, fetö gibi pislik bir terör örgütünü böyle saçma sapan troll'lük çabalarına alet ederek fetö davalarını da sulandırmış oluyorsun, farkında mısın? bu bile tek başına savcılığa şikayet sebebidir. fetö'yle alakalı insan ve örgütlerin de sosyal medyada fetö davalarını sulandırıcı çalışmalar yaptığını biliyoruz, görüyoruz. ama ben de seni öyle bir şeyle itham etmeyeceğim; yalnızca dışarıdan görüneni söylüyorum.

    neyse, sadece uyarmak istedim.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap