• dikkat edilmesi gereken bir husustur.
    malum günümüzde şarj aleti fiyatları artan dolar kuruyla birlikte ateş pahası oldu. bu da doğal olarak insanlarımızı yan sanayi, orijinal olmayan şarj cihazlarına yönlendiriyor.

    orijinal şarj cihazı kullanmadığınız takdirde şarj kablosundaki plastik oranının yüksek olması sebebiyle elektrik çarpmalarına hatta olası bir kısa devrede yangınlara sebep olabilir.

    üzerinde sizin orijinal şarj cihazınız ile aynı voltaj değerlerine sahip olduğu yazabilir. ancak bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır.çünkü çin'de düşük maliyetle üretilmeye çalışan bu ürünlerde üretime bağlı bir çok hata meydana gelebilmektedir.

    özellikle iphone'lar orijinal olmayan şarj cihazlarını ayırt etmekte bir numaralar, sizi uyarıyorlar. hatta bazen güç akımını bile otomatik olarak kesebiliyorlar.

    orijinal olmayan şarj cihazlarına dikkatli bakarsanız konnektörleri (uçları) altın ve ya gümüş alaşımlı olmayacağı için elektrik iletiminde sorunlar yaratabilir. şarj girişinde oluşacak arklanma tadilatı imkansız devre kayıplarına , şarj girişinin arızalanmasına ve bir yangına sebep olabilir.

    mecbur kalmadıkça cihazınızı araçlardan da şarj etmeyin. çoğunun voltaj ayarı dengesizdir. kalitesine dikkat edin.

    bunlar size artı bir batarya performansı olarak geri dönecektir.
hesabın var mı? giriş yap