1 entry daha
  • üniversiteler için konuşursak,
    adı öğrenci işleri olmasına rağmen ne öğrencilerin işlerine yardım etmeyen kişilerden oluşan birim.. niye yardım etmiyorsun diye sorarsanız da, benim bir sürü işim var derler.. lan amına koduğum, senin işin zaten öğrenciler, işimiz düştüğünde yardım etmeyeceksen orada ne işin var sikik..?
    gerçi bu birimlerin öğrenci işleri için oluşturulmadığını, tamamen memur istihdam etmek için oluşturulduğunu düşünüyorum.. bir çoğu angarya işler yaparlar..
    mezun olurken, mezuniyet işlerim bittikten sonra, rektörün yurtdışında olması üzerine diplomamı alamamış, bunun yerine de geçici mezuniyet belgesi almak istemiştim.. mezuniyet belgesinin de bölüm başkanı tarafından imzalanması ve damgalanması gerekiyordu.. ama o sırada mesai saati bitimine yakın bir saatte olduğu için bölüm başkanımız kısa süre önce okuldan ayrılmıştı ve bu malum öğrenci işleri memuru ertesi gün uğramamı, kendisinin kağıdı imzalatacağını ve ben geldiğimde alıp gideceğimi söyledi.. adamın sözüne güvendik mecbur..
    sonraki gün uğradığımda kendisinin unuttuğunu söyledi ve bu da yetmezmiş gibi yapacağı birşey olmadığını, sonraki gün gelip kendimin bizzat gidip imzalatmamı söyledi.. bana imzalatacağını söylediğini sürekli hatırlatmama rağmen bundan sorumlu olmadığını bir sürü işi olduğunu söyledi.. şehir dışında okuduğumu (gerçekten şehir dışında okudum, ikna etmek için söylemedim) bir gün daha bekleyemeyeceğimi, kendilerinin bana kargoyla bari göndermesini istedim, onu bile kabul etmedi şerefsiz..
    sen misin bunu söyleyen.. çıktım öğrenci işleri şube başkanlığına adamın yaptıklarını, verdiği sözü tutmadığını, beni nasıl mağdur ettiğini bir bir anlattım.. hadi sözünü tutmadı bari imzalatıp kargoyla gönderin dedim.. başkan adamı aradı, ondan da olayı dinledi, sonra da "imzalatıp kargoyla gönderin" dedi.. sonrasında geri adamın yanına indim belgeleri verdim, bana sırıtarak ulan naptın ettin bana gönderttiriyon dedi.. dedim "kurye çağır kendin gitmene gerek yok dedim.." vaktim yoktu, istediğimi de aldım, yoksa öğrenci işlerinin kelime anlamı üzerine tartışırdım o adamla ya..
    sonraki hafta sike sike gönderdi..
    demem o ki, ezdirmeyin kendinizi bunlara.. mağdur olduğunuzda hakkınızı arayın..
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap