12 entry daha
  • hülya avşar gibileri çok ağır cezalar hakediyorlar.

    kimse kusura bakmasın. ne kadar gerizekalı da olsalar, televizyona çıkan insanlar eğitimsiz kesim tarafından ciddiye alınıyor. malesef o kesim 'lafa değil icraate bakarım' demiyor, çünkü o kadarını ayırt edecek kapasiteleri yok.

    şimdi bu kadının bir şeyler üretip üretmediği, erkekler üzerinden geçinip geçinmedigi beni ilgilendirmiyor. bildiğim bir şey varsa hiç de öyle evde oturan, evi çekip çeviren bir kadın olmadığı. güçlü erkek fantezisi de varsa o da bizi bağlamaz. ama çıkıp da televizyonda 'erkek egemenliğini savunuyorum' diyemez. kadınların hâlâ bu kadar acı çektiği, aşağılandığı, ister aileleri tarafından olsun ister kocaları tarafından olsun özgürlüklerinin kısıtlandığı bir ülkede; aynı ailede kız çocuğuna ayrı, erkek çocuğuna ayrı muamele yapıldığı bir ülkede, kamuoyu oluşturma potansiyeline sahip bir insan erkek dominasyonunu yani kadınların ikincilliğini savunamaz.

    kendisi canı istediğinde güçlü erkek fantezisi yaşayacak, evde pofuduk terliklerini giyip kocasını kapıda karşılayacak, iki günde bu durumdan sıkılıp nerde akşam orda sabah hayatına devam edecek. ya gerçekten boyunduruk altında yaşayan kadınlara ne olacak peki??! hep bu konuşmalar, bu düşünceler yüzünden değil mi hâlâ cinsiyetler eşitliğini gerçekleştiremeyişimiz, muasır medeniyetler seviyesine ulaşamayışımız?!

    bir de öyle bir zeka geriliği var ki bu kadında ağzını gözünü yamultarak 'baskın demiyorum egemen diyorum' diyerek sanki kendisini haklı çıkarabilecek bir nüans yakalamış gibi bir hava yaratmaya çalışmış. egemen demek domine eden, üstün olan, baskın olan demek a benim zavallım. o kadar paran var bir sözlük al kendine, evinde bir kütüphane oluştur, özel hoca tut, bir şeyler yap yazık.

    tıpkı beyin ikizi seda sayan gibi bu kadına yıllardır program yaptıran, para kazandıran, böyle bir vasatlıkta emeği geçen herkese yuh!
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap