• kağıthane cendere caddesi üzerindeki yeni projesi seba suits inşaatını gece gündüz çalıştıran şirket. zabıtayı aradığımda gece çalışma izinlerinin olduğunu, bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. kağıthane belediyesi deseniz -allahlarından bulsunlar- gece çalışma iznini valiliğin verdiğini, bir şey yapamayacaklarını söylüyorlar. adamlar resmen gece 12'de yeri delip taş kırıyor, bunu da izne bağlayabiliyorlar. şimdi son çare bimer'e şikayetimi yazacağım ama muz cumhuriyetinde yaşadığımız için hiçbir işe yaramayacağından eminim. internetteki şikayetlere baktığınızda hemen hemen bütün projelerini böyle etrafı rahatsız ederek yürüttüklerini görebilirsiniz. işte size topluma saygı, işte etik.

    inşallah projelerindeki daireleri satana kadar inşaat krizi vurur da ellerinde patlar.

    edit: bimer'e şikayette bulunduktan birkaç hafta sonra kağıthane belediyesi'nden aradılar. gece çalışma izinleri dahi olsa belli bir ses seviyesinin üstüne çıkamayacaklarını, öyle bir durumda izinlerinin kaldırılabileceğini, şikayetimiz devam ederse kendileriyle iletişime geçip gerekirse ses ölçümü yapılabileceğini ilettiler.

    son edit: neredeyse bir yıldır kağıthane belediyesi'ne, bimer'e, hatta seba inşaat'ın kendisine yaptığım zibilyon tane şikayet tabii ki de bir boka yaramadı. 08:00-20:00 saatleri arasında çalışma izinleri varmış ve bu saatler dışında da beton dökme ve hafriyat dökmekte serbest bırakılmışlar ama hem saat, hem de sınırlandırıldıkları alanları kafalarına göre suistimal etmekten hiç çekinmiyorlar. yine gece geç saatlere kadar hayvan gibi gürültü yapıyorlar gayet. belediye yetkilileri artık açıkça ellerinden bir şey gelmediğini, konunun 'bir üste' 'gidemediğini' söyledi. kısacası türk kamu-özel sektör 'işbirliği' iğrençliğinin küçük bir örneği; herkes kendi payına düşeni aldıktan sonra çevreye verilen tüm rahatsızlıklarda tamamen tek başınasınız. artık hiçbir kamu kurumunun sikinde olmadığımı anladıktan sonra bütün öfkemi yutup koyverdim. elimden gelen sadece kurdukları vincin üzerindeki şirket logolarına karşı her allah'ın günü beddua etmek. gelecek seçimde kağıthane'yi alacağından adım gibi emin olduğum akp'ye ve ona oy vereceklere de tabii.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap