43 entry daha
  • star wars karakterleri icerisinde en cok sempati duydugum diger karakter. otekisi de zaten bunun oglu luke skywalker'dir ki kisa boylu da olsaniz kahraman olabileceginizi gostermistir kendisi**

    ep4'den bu yana kotu tanitilmistir bu karakter, bir allah'in kulu da cikip "kardesim nedir senin derdin, cikar su tasi kafandan bi hava al, kendine gel" dememistir. tum ustun yeteneklerine karsin hem babasiz, hem de kole bir cocukluk gecirmistir kendisi. yani kreslerde oyun hamuruyla meme yapamamis, "yag satarim bal satarim, ayca'nin donunu gordum" oynayamamis, "aferim anakin, uyku saatini hic gecirmiyosun, akili evladim benim" sozlerini duymamistir. aksine tamirci atolyesinde kendini gelistirmis, kisitli imkanlariyla annesine protokol robotu toplamis, gezegenine gelen jedi'lardan yardimini esirgememistir..

    sonra ilk jedi konseyine cikarildigi zaman da, gayet harcanmak istenmistir kucucuk cocukcagiz. yine de efendiligini bozmamis, utanmadan "senin icinde korku hissediyorum.. bidi bidi.." denmesine ragmen agzini acip iki laf etmemistir. oysaki ben olsam demez miydim "ne bekliyodun lam yesillik! koleydim ben, bende korku olmasin da inci boncuk mu olsun?" diye. bir de ustune "senin yasin cok buyuk, jedi olamazsin sen" denmistir bu cocuga, o da yine susmus, "sen de dogrudurust ingilizce konusamiyorsun, ne var" hatta inadina "you speak english not good" diye cevabi yapistirmamistir..

    ayrica itiraf etmek gerektir ki, ep1 ve ep2 boyunca jedi'lar pek bir pisirik ve beceriksiz gorulmustur, zaten diger ep'lerde de han solo'nun varligi dogadaki force'u olmasa da karizmayi dengeleyebilmistir. yani demek istedigim, darth maul'la obi wan'i yanyana koyup, herhangi bir cocuga hangisini istersin desen darth maul cevabini alacak bir durum zaten mevcuttur..

    en cok haksizlik gordugu nokta da, annesi halen kole iken yardim etmesine izin verilmemesi, annesi olduruldugunde bile "ne isin vardi orada?" denmesidir. vicdani olan herkes bilir ki bu ekstrem bir durumdur, insan altust olur, hele ki tek varligi annesi olan cocuk icin gayet de buyuk bir yikimdir bu. hah, bunun ustune o yalnizlik hissiyle asik olmus adama "evlenmek bizde yasak, biz post-human'iz*, astik bu duygusallik, seks olaylarini" dersen normal bir insan olsa 15 defa dark side'a gecmez mi?

    ozet olarak, "senin aklin, ruhun sakatlanmis iyicene, sen istesen de iyi birsey olamazsin, senin icin cok gec" denmis biri olarak sempatimi, herseye ragmen ayakta kalmaya calismasiyla takdirimi kazanmis bir karakterdir..
455 entry daha
hesabın var mı? giriş yap