12 entry daha
  • üzerine kafa patlatılmış olaylara, kurgulara sahip dizilere taş çıkartacak sürükleyicilikte bir belgesel. tarafsızca hazırlanmış, kasabalıyı da, müridi de; hükümet hukuk adamlarını da, tarikat hukuk adamlarını da açıkça dinliyoruz. hatta tarafsızlığından ötürü belgesel bitince kime kızacağımı şaşırdım, keşke manipülasyon olsaydı da bitirince gelip öfkemizi kussaydık. (!)

    olaylarda herkes kendine göre haklı, hekesin saçma sapan hareketleri var. çok garip.

    kasabalı klasik muhafazakar kafa saçmalıklarından yürüyor. "kızlı erkekli öğrenci evi" kafasından çok da farklı değiller. tutuculuğun alışıldık bir etkisi olan saldırganlık safhasına geçiyorlar, sağa sola ateş etmeye falan başlıyorlar. bu safhada ise beklenmedik şekilde o meditasyon falan yapan adamlar silahları çekip karşılarına dikilince "aman bunlar silahlı, bizi taciz ediyorlar, biz korkuyoruz" ayağına yatıp mağduru oynamaya başlıyorlar. bunlar kasabalının saçmalıkları. amerikan toplumu ve hükümeti de aynı kafadalar. aslına bakılırsa bu tip bir oluşumdan bu denli korkmalarına şaşırmamak gerekiyor zira o sıralarda daha yeni bir "jonestown" vakası yaşanmış. korkmaları, tepki göstermeleri çok doğal.

    öbür taraftan her türlü şeyhe guruya hocaya şuna buna gibi bunlara da kafamı armağan ediyorum. milleti suçladıkları bağnazlığa öyle bir saplanmışlar, o kadar kör, o kadar dangalaklar ki. oy için koca kasabayı falan zehirlemekten, dışardan insanlar getirip bilgileri dahilinde olmadan sakinleştirici vermekten, kısacası çirkinleşmekten hiç çekinmedikleri gibi bir de bununla gurur duyacak kadar onursuzlaşmış ve körleşmişler. bunun bir savunma ve hayatta kalma mekanizması olduğunu söylüyorlar bir de. başlarda haklılık payları olsa da, oregon'a temsilci gönderme çabaları falan filan, bunlar tamamen aç gözlülükten, daha fazlasını istemekten kaynaklanıyor.

    para meselesi kısacası. osho reis rolls royce'lara, milyar dolarlık taşlı saatlere doyamamış. günümüzde de tam bir darphane kıvamındalar zaten. zengin ve hayatta yeni tecrübeler arayışına giren batılıyı doğu mistisizmi şu bu ayağına ayakta sikiyorlar.
168 entry daha
hesabın var mı? giriş yap