• gourmet hound, hawai'de yaşayan ve "leehama" kullanıcı adını kullan bir bağımsız sanatçının hem çizdiği hem de yazdığı bir webtoon.

    leehama'nın bundan önce de flower pot isimli başka bir serisini severek okumuş ve hem diyaloglara ve çizim tarzına oldukça ısınmıştım ama gourmet hound ile çok sevdiğim bir konuya el attığı için bu yeni serisini kendim için daha özel bir noktada tutuyorum.

    gourmet hound'un ana karakteri lucy isminde bir genç kız. kendisi, arkadaşları arasında koku alma duyusunun mükemmelliği ile tanınıyor. serinin isminde yer alan "hound" ("av köpeği", "tazı") tabiri de buradan geliyor. aynı zamanda büyük annesi bir aşçı olan lucy, küçük yaşlardan itibaren yemekler ve yemek kokuları ile de iç içe büyümüş durumda.

    lucy'nin büyük annesi ile birlikte, her sene, bir ritüel olarak gittikleri fransız restoranı "dimanche" tam da onun için "ev" hissinin karşılığını sağlayan bir yer haline dönüşmüşken birden bire talihsizlikler peş peşe gelir. önce büyük annesini kaybeden lucy daha sonra dimanche'nin de artık eskisi gibi hissettirmediğini, yemeklerin kokusunun/tadının değişmiş olduğunu fark eder. bunun nedenini araştırdığında ise restoranın baş aşçısı şef barlett'in tam olarak bilinmeyen bir sebepten restoranı bırakması ile diğer aşçıların da bir bir restorandan ayrıldığını öğrenir. yani onun için dimanche'yi evi gibi hissettiren her neydi veya kimdiyse oradan ayrılmıştır.

    lucy bu durumla nasıl başa çıkacağını sorgularken yolu, bir kaza sonucu, kendileri de eski birer dimanche aşçısı olan brie ve graham ile kesişir. brie ve graham onun neyin arayışı içinde olduğunu öğrenince lucy'ye yardım etmeye karar verirler ve lucy onlar aracılığı ile eski diamnche aşçılarını tek tek araştırıp aradığı kokuyu/tadı bulmaya karar verir. böylece gastronomik bir serüvene doğru yelken açarız.

    gourmet hound, hem "sevgi", "arkadaşlık", "yalnızlık" gibi kavramlar üzerinden insanın empati yapmasını sağlayan, karakterlerini sevdiren ve okuyucunun içini ısıtan bir seri hem de yemek üzerine verdiği bilgiler ile okurken ağzınızı sulandıran bir eser. seri şu anda hikayenin başlarında sayılır ancak şimdiden benim için çok özel bir yer edindi bile.

    serinin ingilizce bölümleri haftada iki kez yayınlanmakta ve line'ın webtoon web sitesi ile uygulamasından erişilebilir durumda. kokular, tatlar ve bunların bize hissettirdikleri üzerinden insan ilişkilerini anlatan bir seri okumak ve huzur bulmak istiyorsanız aradığınız öykü bu olabilir.

    okumak için link

    (bkz: webtoon)
    (bkz: line webtoon)
    (bkz: naver.com)
hesabın var mı? giriş yap