5 entry daha
  • rte'nin "siz how are you?" seviyesindeki ingilizcesinin sebebi meğer radyocu gezegen mehmetmiş. rte'nin cezaevi'nde kaldığı süreçte bu cengaver genç, yememiş içmemiş rte'ye çuvallar dolusu mektubu ulaştırmış. cezaevi'nde ingilizce öğrenmeyi amaç edinen rte ise bu mektupları okuyacam diye kendini ingilizceye verememiş. ziyaretine giden gezegen mehmet'e de "gezegen yaktın beni. ya ben ingilizce öğrenecektim, sen buraya sürekli mektup göndertiyorsun. ne yapacağım ben?' demiş demesine. ama başarılı başbakan sökmüş ingilizceyi, yalamış yutmuş..
    kuzey afrika gezisi sırasında, hatırını soran (how are you? diyerek) arap gazeteciye
    thank you. siz how are you? diyerek cevap vermiş ve kendisiyle gurur duymamızı sağlamıştır. bi de sayın başbakanım hakkında bir ton dedikodu çıkarıyorlar, yok ingilizce bilmiyormuş, yalana bak, ingilizce bilmeyen bir adam nasıl ingilizce cevap versin, allahtan gözümüzle haber kameramanları sayesinde şahit oldukta yalancıların mumunu söndürdük.
    ulu bir devlet adamımız olan sayın erdoğan hem bununla da kalmamış, etrafta dolanan italyan turistlerle bile konuşmuştur, yazık ki italyanların ingilizcesi berbat düzeyde olduğu için canım başbakanımın neden bahsettiğini anlayamamışlardır. o kadar "berlusconiiiiiii" diye bağırmasına rağmen , cahil italyanlar "no, no, no..." diyerek başbakanımızı hadlerine düşmeyerek bozmaya çalışmış, başbakanım da altta kalır mı "‘olmadı yaaa, berlusconi my friend" diyerek, beni benden almış, çok yaşa sen başbakanım, sen beni güldürdün, allah da seni güldürsün" diye katılmama sebep olmuştur.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap