3 entry daha
  • yeni sanat bienalimiz.
    olumlu-olumsuz, katılalım-katılmayalım, estetiğin ve fikirlerin böyle platformlarla gerilim yaşamasını gerçek kavgalara tercih ederim.

    gerçekten türk el sanatlarının "bienal" olması iyi bir gelişme. zira resim heykeli kafadan sanat sayan batının yanlış anlaşılmasından ibaret güzel sanatlar mantığına karşı gerçek bir "sağlıklı kavga ortamı" sağlıyor.

    kıymetli "batı sanatı" üretiyorsan görelim cancağzım, öyle buralarda saygınlık taslamayla olmuyor. mor-şalvarlı-hippi-fantastik-sever kitleye de biraz türk sanatının reröre olmadığını da gösterir umarım tabii gelecekte bu etkinlik, yalnızca tekrar yapmayarak.

    sanki tüm gün sergi geziyorsunuz havasıyla yaklaşmıyor musunuz şu olaylara! zaten dededen brunelleschi, her allah'ın günü bottichelli-seversiniz.

    kavramsal sanata "yanlışlıkla gözlük koymuşlar sanat sanmışlar eheheheh" demekten geri kalmaz, türk sanatına "zanaat/geri" deme cesaretini de kendinize hak görürsünüz.

    dünya resmi unuttu sana söyleyeyim.

    ayrıca inanılmaz bulduğun fantastik çizimler banal. sanat dünyasının rüküşü. insan figürü de uygarlık değil. çıplaklık da. giyinik çizilsin demiyorum bak. olayları karıştırma.

    bence insan çizimi "geleneksel italyan sanatı". istersen yunan de çok incelediysen falan. o da kalıpları olan, ayniyle tekrar eden bayağılık.

    güzel kavgalar çıkartabilecek, gerçekten samimiyetle estetik gerilimi öngörerek sevindiğim, memleketimin kendi konumuna ayıkmasını "halkla" birlikte sağlayacak ve bizi toptan dönüştürecek bir etkinlik.

    hayali son: bu bienalle o bienal sanatçılarının magazin haberlerinin olduğunu düşünsene sözlük. ne güzel türkiye lan öyle!
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap