6 entry daha
  • "rejimin islamileşmesi doğası gereği eğitime de uzanır. çünkü beyin yıkama —özellikle de genç ve uysal beyinlerin yıkanması— totaliter olmak isteyen tüm rejimlerin itirazla karşılaşmadan başvurduktan bir yöntemdir.
    eğitimin kapsamı değiştirilir, içine yüksek dozda islami din dersleri zerk edilir; bu dersler varolan laik eğitim kapsamının üzerine yamalanır ve su dolu bir kaptaki zeytinyağı gibi yüzeyde dalgalanır. diğer kitlesel islamileştirme yöntemleri gibi eğitim de genelinde yüzeysel bir yama örneğidir.
    gençlerin çoğu — özellikle şehir ortamında— durumdaki saçmalığın az çok farkındadır. bu durumun yapay olduğunu, zamanın havasına ters düştüğünü, çılgın araplaşma'da ve surelerin bu şekilde kafalara doldurulmasında yapay bir şeyler olduğunu bilirler, ikiyüzlülüğün neden olduğu okuldan kaçışlarda ikili bir dil öğrenen çocukların kaypak tavrı bundan kaynaklanmaktadır.
    dünyalarına esin veren şeyler video-kliplerin kahramanlarıdır. michael jackson, prince ve madonna'nın gerçekliği onların gözünde imamlar**ın çektiği çilelerden daha elle tutulurdur; break-dancing sonu gelmeyen duaların usanç verici kurallarından daha yakındır. her ne kadar dini iktidarın ağır taleplerine katlansalar da kendi içlerinde yasadışı bir durum yaşarlar, yani iktidara nazaran farklı bir zamanda yaşarlar. bundan ötürü, eskisinden daha nevrotik olan şizofren bir kuşak ortaya çıkmıştır."
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap