2 entry daha
  • katıldığım önerme. atatürk'ü canımdan çok severim ama demokrasi konusunda hatalı olduğunu düşünüyorum. yarı demokratik bir sistem iyi olabilirdi; uluslararası kriterlere göre kimin oy kullanabileceği belirlenebilirdi.

    gel gelelim, başlık sahibinin 'teknokrasi' fikrine de hiç mi katılmıyorum. tek açıdan düşünülmüş ve biraz ütopik bir fikir bu. çünkü siyaset bilimi, diğer bilimlere benzemez; çünkü diğerlerinde sadece formüller, kitaplar, teknikler, teoriler, pratikler vardır. siyasette ne vardır? insan. yani? yalan, riya, öldürme arzusu, menfaat, sahip olma hırsı, heva & heves... haliyle sen bir elon musk olabilirsin ama teknoloji bakanı olamazsın. çünkü senin ülkendeki teknoloji, başka devletlerin siyasi yapısına bağımlıdır. ülkeni teknolojide 1 numara yapacak olursun, rusya der ki "bilmem ne operasyonunda zırnık destek vermem", kuzey kore der ki "kafanda nükleer bomba patlatırım" falan.. öylece kalırsın. anlatabildim mi?

    bana kalırsa en iyi sistem: nasyonal sosyalizmdir; hakkıyla gelen diktatörlük, tam devlet kontrolü, militarist yapı, %100 ihracat, tam bağımsızlık. yöneticilerin uzman değil; zeki, soğukkanlı ve merhametsiz olmaları gereklidir.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap