aynı isimde "josep guardiola (sözlük yazarı)" başlığı da var
1288 entry daha
  • çok büyük insan.. genelde asla olmaz denilenleri başarmasıyla ünlüdür.. misal bunların en başında; 23 yaşındaki toni kross'u gönderip yerine 33 yaşındaki xabi alonso'yu getirmesi ve real madrid'e tarihte ilk kez 2 şampiyonlar ligi kupasını üst üste kazandırması vardır..

    futbolun gördüğü en büyük hakem katliamlarından biri sayesinde chelsea'yi yarı finalde elemesi ve ardından tarihin en iyi kadrosuna sahip barcelona ile kupaya ulaşması mesela yine müthiş bir başarı hikayesidir..

    içerde dışarda 3 ve 4 atarak barcelona'yı 7-0'la ezmiş üstüne de kupayı almış bayern munich'in başına geçen ve sadece 10 ay sonra aynı takımla şampiyonlar ligi yarı finalinde kendi evinde real madrid'den 4 yemeyi başaran da yine kendisidir..

    ertesi sene, shaktar ve porto gibi devleri geçip yine kendini yarı finale atmış, ancak 2 sene önce 7 yiyen barcelona bayern'e 3 çekerek guardiola'yı selamlamıştır..

    ve 3. senesinde de atletico madrid'e elenmeyi başarmıştır..

    tüm bunları başarırken; ribery-robben gibi efsane kanat oyuncularına sahiptir ve o adamlar henüz 28-29-30 yaşındadır..

    1 senelik aranın ardından manchester city'in başına geçen guardiola; 191 milyon pound harcadığı halde, rekorunu geliştirmiş ve son 16 turunda monaco karşısında eleğe dönmeyi başarmıştır. totalde 6 gol yediği turu kendi evindeki 3 gol yüzünden kaybetmiştir..

    ve bu sene; 284 milyon pound daha harcadıktan ve totalde 475 milyon pound'a ulaştığı kadrosuyla çeyrek finalde liverpool karşısına çıkmış ve yine ilk maçta 3 yemeyi başarmıştır.. kendi evinde de 2-1 kaybedip tura veda etmiştir.. durumun asıl vehametini anlatmak gerekirse; guardiola sadece son senede kanat beklerine 200m euro harcamıştır, karşısındaki liverpool'un beklerinde ise altyapıdan çıkan 19 yaşındaki arnold ve hull city'den alınan robertson oynamaktadır..

    sözün özü; şampiyonlar ligi kurulduğu tarihten beri eleme turlarında karşılaştığı rakiplerinden bu kadar fazla fark yiyen herhangi bir teknik direktör yoktur.. 1 kere olur, 2 kere olur ama bir insan sürekli ve sürekli bir şekilde kendisine en azından denk güçte ya da biraz daha güçsüz takımlarla karşılaştığında eleğe dönüyorsa orada bir durup düşünmek gerekir..

    guardiola'nın şampiyonlar liginde başarılı olduğu tek bir süreç vardır; xavi'nin henüz 30 yaşına gelmediği, 21-24 yaşındaki messi ve 24-26 yaşındaki iniesta'nın rakiplerini futbola küstürdüğü dönemlerdir onlarda.. ki o dönemde de chelsea'yi hakem sayesinde geçebilmiştir, kendi evinde 60 dakika 10 kişi oynayan inter'e elenmeyi başarması da yine ona has bir özelliktir.. -ki o elemenin ilk maçında da inter'den 3 yemeyi başaran yine kendisidir..

    kısacası; guardiola müthiş imkanlara sahip takımlarla ve inanılmaz geniş kadrolarla, lig gibi uzun süreli organizasyonlarda yerel başarılar elde eden ancak iş eleme maçlarına gelince sürekli topallamaya başlayan biridir..
1444 entry daha
hesabın var mı? giriş yap