• macau film festivalinde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo ve en iyi sinematografi ödüllerini almasından ötürü 37. istanbul film festivali'nde gösterilen 2017 yapımı çin filmi.

    ne anlatacağına tam karar veremediği için pek fazla beğenmediğim film. komünist çin'e ya da yakın çin tarihine özel ilgisi olanların seveceğini tahmin ediyorum ama onun dışında sinema adına pek fazla bir şey vaat ettiğini düşünmüyorum.

    --- spoiler ---
    coming of age filmi gibi başladı ama sonra bence bu film için gereksiz sertlikte savaş sahneleri izledik. hikaye zorbalık gören kızın hikayesi mi, elinden her iş gelen oğlanın hikayesi mi derken akordion çalan kız, onun kankası suzi ve aşık oldukları oğlana doğru dallanması bence hikayeyi dağınık bir hale getirdi.

    "kırk yılda bir domates yiyoruz ama çok mutluyuz, ah şu yozlaşma olmasaydı" gibi propagandalar seyircinin fazla gözüne sokulmuştu. yıllar geçtikten sonraki sahnenin coca cola reklamı ile başlaması falan, basit kaçıyor böyle mesajlar artık.

    the english patient, pearl harbor, saving private ryan gibi bilinen savaş filmlerinin etkisi olduğunu da söyleyebiliriz filmin genelinde.
    --- spoiler ---
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap